Päiväkodit
Päiväkotihoito on ryhmissä järjestettävää varhaiskasvatusta. Ryhmien koot vaihtelevat lasten iän mukaan.
Ilta- ja vuorohoitoa järjestetään niiden perheiden lapsille, jotka sitä vanhempien työn tai opiskelun vuoksi tarvitsevat. Jatketun aukioloajan päiväkodit: Kuoppamäki, Rauhalahti, Länsi-Puijo ja Männistö.
Ilta- ja vuorohoito: Mustinlampi, Juankoski, Nilsiä, Petosenmutka, Maaninka.
Tilapäinen hoito on tarkoitettu kotona hoidossa oleville alle kouluikäisille lapsille. Hoitoa voidaan järjestää tilapäiseen tarpeeseen mahdollisuuksien mukaan kaikissa päiväkodeissa tai perhepäivähoitopaikoissa henkilöstötilanteesta riippuen.
Kotihoidon tuen tai yksityisen hoidon tuen saaminen tai hoitopaikka toisessa kunnassa eivät ole este tilapäisen hoidon käyttämiseen.
Tilapäistä hoitoa voi tiedustella varhaiskasvatusyksikön johtajilta tai perhepäivähoidonohjaajilta.
Loma-aikojen toiminta
Osa Kuopion kaupungin varhaiskasvatusyksiköistä on kiinni koulujen syys- ja talvilomaviikoilla sekä erikseen vuosittain ilmoitettavina päivinä kesällä ja joulunaikaan.
Ajalla 23.12.-31.12.2024 on avoinna seuraavat päiväkodit: Mustinlampi, Rauhalahti, Kuikkalampi, Petosenmutka, Päiväranta, Länsi-Puijo ja Nilsiä. Loma-aikojen toimintaan liittyvistä järjestelyistä saa tarkempaa tietoa yksiköiden esimiehiltä.
Päiväkotien ja varhaiskasvatuksen erityisopettajien yhteystiedot löytyvät kunkin toimintayksikön kohdalta.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kotaryhmät toimivat Länsi-Puijon, Puijonlaakson,Uppo-Nallen ja Von Wrightin päiväkodin yhteydessä.
Ryhmän päivä alkaa päiväkodilla. Sen jälkeen suunnataan metsään. Metsässä ryhmällä on sekä yhteistä ohjelmaa että vapaata leikkiä. Lounas noudetaan läheisestä päiväkodista ja nautitaan kodalla. Iltapäivän välipalan jälkeen ryhmä palaa päiväkodille odottamaan huoltajia.
Kotaryhmän keskeinen oppimisympäristö on ensisijaisesti kodan ympärillä oleva luontoympäristö. Pedagoginen toiminta toteutuu tässä ympäristössä varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Varhaiskasvatuksesta vastaa varhaiskasvatuksen opettaja.
Luonnossa tapahtuva toiminta vahvistaa lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja oppimisedellytyksiä. Lapsen luonto-osaaminen ja luonnon tuntemus lisääntyvät, fyysinen kunto ja motoriset taidot kehittyvät.
Lapset valitaan ryhmään huoltajien hakemusten ja lasten ryhmään soveltuvuuden perusteella.