Ruokamyrkytysepäilyt
Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan ruoan tai talousveden nauttimisen välityksellä saatua tartuntaa tai myrkytystä. Ruokamyrkytykset menevät yleensä melko nopeasti ohi, mutta ne voivat joskus aiheuttaa vakavia ja pitkäaikaisia sairauksia tai seurauksia, etenkin riskiryhmiin kuuluville henkilöille.
Elintarvikevalvonnan tehtäviin kuuluu ruokamyrkytysepäilyjen selvittäminen. Mikäli yritykseen tulee asiakkaalta ilmoitus ruokamyrkytysepäilystä, on siitä lain mukaan tehtävä heti ilmoitus elintarvikevalvontaan. Mikäli epäilet asiakkaana saaneesi ruokamyrkytyksen, ilmoita siitä elintarvikevalvontaan mahdollisimman nopeasti. Mitä nopeammin ruokamyrkytysepäilystä ilmoitetaan, sitä paremmat mahdollisuudet on selvittää mahdollisen sairastumisen syy. Voit ilmoittaa ruokamyrkytysepäilystä e-lomakkeella.