Servica pilotoi tänään varautumisruokailua Snellmanin koululla

Servica on yhdessä asiakkaidensa kanssa kehittänyt toimintamallin erilaisiin häiriötilanteisiin, joissa lounaan valmistus ei ole mahdollista normaalisti. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi sähkö- ja vesikatkokset, epidemiat ja lakot.
“On tärkeää, että kouluilla on toimintamallit valmiina myös poikkeustilanteiden varalle. Olemme iloisia voidessamme osallistua tähän pilottiin, joka tukee varautumista ja tuo oppilaille uudenlaisen kokemuksen ruokailusta turvallisella tavalla,” kertoo Snellmanin koulun rehtori Riikka Karttunen pilottiin osallistumisesta.
Pilotin aikana oppilaille tarjottiin tavanomaisen lounaan sijaan valmiiksi pakattuja kylmävapaita ateria-annoksia. Pilotin tavoitteena oli testata mallin toimivuutta käytännössä ennen laajempaa käyttöönottoa.

Pilotissa kokeiltiin kolmea erilaista kylmävapaata ateriaa, jotka oli valittu Servican makuraadin toimesta:
- Ohrapuuro – esikoululaiset
- Bolognese-pasta – erityisluokat, luokat 1–5
- Thai-kana – 6. luokat
”Halusimme mukaan kaikille tuttuja makuja, mutta myös mausteisemman vaihtoehdon”, kertoi Servican aluepäällikkö Jaana Jaroma ruokien valintakriteereistä.
Maun lisäksi ateriat valittiin niiden säilyvyys- ja käyttöominaisuuksien perusteella: ne säilyvät huoneenlämmössä ja ovat käyttövalmiita ilman lisättyä kuumaa vettä. Annokset oli mahdollista lämmittää joko uunissa tai kuumassa vedessä.
Servican henkilöstö ohjasi ruokailutilannetta yhdessä koulun henkilökunnan kanssa ja varmisti sujuvan ja turvallisen pilotin toteutuksen.
“Minusta ruoka oli suunmyötäistä”
Kylmävapaat ateriat maistuivat koululaisille hyvin – palautteet puhuvat puolestaan:
”Täysipainoista!”
”Ruoka oli hyvää”
”Minusta se oli suunmyötäistä”
”Tykkäsin pastasta”
Pilotoinnin jälkeen Servica arvioi mallin toimivuutta yhdessä asiakkaan kanssa ja kartoittaa mahdollisuuksia laajentaa harjoittelua myös muihin toimipaikkoihin osaksi säännöllistä varautumista.