Kuopion kaupunki osallistuu SAVO24-valmiusharjoitukseen lokakuun lopussa

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksen Pohjois- ja Etelä-Savon alueilla lokakuun lopussa. Valmiusharjoitus on tarkoitettu kunnille, hyvinvointialueille, viranomaisille ja muille alueen keskeisille toimijoille, ja Kuopion kaupunki osallistuu harjoitukseen muiden organisaatioiden mukana. Harjoituksen tavoitteena on vahvistaa alueellista valmiutta normaaliolojen häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa.

SAVO24-valmiusharjoituksen käytännön harjoituspäivät ovat 30.—31.10.2024. Harjoitus ei tule näkymään katukuvassa, sillä se toteutetaan virtuaalisella alustalla.

Harjoituksen kuvitteellisena tilanteena on kiristynyt kansainvälinen tilanne, joka johtaa myös Suomessa turvallisuustilanteen heikentymiseen, kriittisen infrastruktuurin häiriöihin ja sotilaallisen voimankäytön uhan kasvuun. Harjoituksen skenaarion kautta pyritään kehittämään osallistuvien organisaatioiden tilannetietoisuutta, yhteistoimintakykyä sekä valmiutta turvata elintärkeät toiminnot normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.