Intohimosta ammatti

Aurora Myyryläinen on 24-vuotias muotoilija, joka valmistui keväällä 2024 Savonia-ammattikorkeakoulusta. Aurora on ottanut rohkean askeleen yrittäjyyden maailmaan. Hänen intohimonsa muotiin ja koruihin on vienyt hänet perustamaan oman yrityksen, joka jatkaa legendaarisen Buffo-Asun perinteitä.

Käsi- ja muotoilutaitojen kehittäminen alkoi jo 13-vuotiaana, kun nuori taiteilija sai ensimmäisen ompelukoneensa. Peruskoulun jälkeen hän päätti muuttaa Tampereelle lukion käsityölinjalle, mikä avasi ovet luovalle uralle. Savoniassa opiskelujen aikana hän teki työharjoittelunsa Buffo-Asulle, ja yhteistyö jatkui opintojen päätyttyä.

“Olen aina ollut kiinnostunut muotoilusta, ja halusin luoda jotain omaa. Yrittäjyys tarjoaa vapauden tehdä työtä, joka todella inspiroi minua”

Perinteiden jatkaminen

Suomessa vaatteisiin ja muotiin erikoistuvia yrityksiä on vähän, joten oman yrityksen perustaminen tuntui oikealta ratkaisulta. Aurora perusti kevytyrityksen opintojen aikana, jonka kautta hän tarjosi ompelupalvelua Buffolle. Kun Buffon omistaja Jatta jäi eläkkeelle, hän sai tilaisuuden jatkaa yrityksen perinteitä omalla tavallaan.

Vaikka yrittäjyys tuo mukanaan haasteita, hän kokee sen olevan vapauttavaa verrattuna perinteisiin palkkatöihin.

“Yrittäjänä saan olla mukana kaikessa vaatteiden suunnittelusta kaavoitukseen ja ompeluun. Työni ei varmasti käy tylsäksi.”

Valmistumisen jälkeen hän hakeutui Kuopion työllisyyspalvelun (Nuorten Y-paja) asiakkaaksi saadakseen lisäohjausta yrityksen perustamiseen. Aurora koki saaneensa laadukasta palvelua ja henkilökohtaista tukea ja suosittelee tätä muillekin, jotka miettivät yrittäjyyden polkua.

Nuoren muotoilijan tarina inspiroi ja muistuttaa, että intohimosta voi syntyä menestyksekäs ura.

Tutustu Aamurusko Design tuotteisiin

Aurora (@aamuruskodesign) • Instagram-kuvat ja -videot