Syyslomalla jälleen superkivaa tekemistä lapsille ja nuorille Kuopiossa!

Kuopiossa syysloma on Supersyysloma. Kaupungissa lomaileville koululaisille ja perheille riittää monipuolista tekemistä. Sateen sattuessa voi pistäytyä vaikka liikuntahallien, kulttuuripaikkojen tai nuorisotilojen tarjoamaan toimintaan. Maksutonta tekemistä on tarjolla runsaasti.

Kuntolaakson ja Lippumäenuimahalleihin pääsevät alle 18-vuotiaat maksutta uimaan lomaviikolla maanantaista perjantaihin 14.-18.10. koko päivän. Kuopio-hallissa voivat alle 18-vuotiaat liikkua maksutta maanantaista perjantaihin klo 8-16 välillä, mikäli ei ole muita varauksia. Kuopio-hallin kuntosalille pääsevät 15 vuotta täyttäneet. Lisäksi tarjolla on mm. keilausta, kiipeilyä ja padel-leirejä eri-ikäisille koululaisille.

Kuopion museon ja Kuopion taidemuseon perusnäyttelyissä riittää katsottavaa ja koettavaa vaikka koko päiväksi. Museoissa on lomaviikolla lapsille ja nuorille omatoimista toimintaa, ohjattuja työpajoja ja opastuksia. Kuopion korttelimuseon Ysäri-näyttelyssä pääsee mm. täyttämään ysäriltä tuttua Slam bookia. Kuopion kaupungin museoihin sekä Ortodoksiseen kirkkomuseo RIISAan ja VB-valokuvakeskukseen on maksuton sisäänpääsy alle 18-vuotiaille. Myös Kuopion kaupunginteatterilla on runsaasti nähtävää syyslomaviikolla – luvassa on muun muassa koko perheelle suunnattu fantasiaseikkailu MOMO, hulvattoman hauska komedia Kuolleista herännyt sekä suuria tunteita herättävä Veriveljet-menestysmusikaali.

Supersyysloman ohjelmassa on myös runsaasti työpajoja, kursseja ja päiväleirejä mm. tanssia, kädentaitoja, luontoleiri, liikuntaa, pelejä ja muotoilua. Juankoskella ja Karttulassa järjestetään maksuton Taikasauvoja loitsuja -työpaja. Myös nuorisotaloilla on tarjolla paljon ohjelmaa, kuten kokkausta, askartelua, turnauksia ja laneja. Männistön Latari tekee mm. päiväretken Seinävuoren rotkolaaksoon 14.10. ja Kulttuuriareena 44:lla on maksuton Rock the Club 12.10.

Katso uusia ideoita kulttuurikäyntikohteiksi tai etsi laavuja, näkötorneja ja mm. liikunnallisia vinkkejä Kuopion kaupungin verkkosivuilta: https://www.kuopio.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/

Ohjelma täydentyy lomaan saakka. Tarkastathan koko Supersyysloman ohjelman Kuopion Seinältä www.kuopionseina.fi/supersyysloma    

Supersyysloman järjestää Kuopion kaupunki yhteistyössä kumppaneiden kanssa.