Kauppatorin ja Puijonkadun suunnitelmat nähtävillä – kerro mielipiteesi vastaamalla kyselyyn

Kauppatorin ja Puijonkadun suunnitelmat on asetettu nähtäville ja niistä on avattu lyhyt jatkokysely, jonka tavoitteena on kartoittaa käyttäjien näkemyksiä Kauppatorin ja Puijonkadun suunnitteluperiaatteiden tärkeydestä. Kyselyn tuloksia käytetään tulevien hankkeiden suunnitteluperiaatteiden viimeistelyssä sekä tulevien hankkeiden suunnittelun ja aikataulutuksen pohjana.

Kysely on avoinna 26.9.-9.10.2024 välisenä aikana. Vastaa kyselyyn.

Suunnitelma on tanskalaisen Gehl Architectsin käsialaa, jonka suunnittelun lähtökohtana on ihmisen mittakaavainen ja käyttäjälähtöinen kaupunki. Nähtäväksi asetettu suunnitelma on torin ympäristön kehittämisen kokonaisvisio, jonka toimenpiteitä edistetään tarkemmalla toteutussuunnittelulla mahdollisuuksien mukaan ja hanke kerrallaan tulevina vuosina. Suunnitelma sisältää aiemmilla kyselyillä saatuja lähtötietoja ja niiden pohjalta tehtyjä kehittämistoimenpiteitä.

Kuopion kaupunkirakennelautakunta hyväksyi suunnitelmat nähtäville kokouksessaan 18.9.2024.

Suunnitelma koostuu kolmesta yhteensovitetusta osiosta

Suunnitelma muodostuu kolmesta yhteensovitetusta osiosta: Kuopion kauppatorista, kaupungintalon ympäristöstä sekä torin ja rautatieaseman välisestä Puijonkadun osuudesta.

Kauppatorin kehittäminen erityisesti talvikaudella on yksi suunnittelun tärkeistä lähtökohdista. Talvikauden aktivoimiseksi suunnitelmassa esitetään mm. puolikiinteiden kahvila- ja ravintolarakennusten ryhmittämistä torin pohjoisosaan ja torivalaistuksen kehittämistä ihmisläheisemmäksi ja elämyksellisemmäksi.

Kaupungintalon ympäristön osalta suunnitelma on vihreä ja rehevä, tavoitteeksi asetetaan alueen kytkeminen paremmin ympäröivään katuverkostoon ja kehittäminen nykyistä puistomaisempaan suuntaan.

Suunnitelma sisältää lisäksi kaksi vaihtoehtoa Puijonkadun kehittämisestä; toisessa vaihtoehdossa painotetaan viherrakentamista ja toisessa taas pyöräilyn edellytyksiä.

Suunnitelman on teettänyt Kuopion kaupunkisuunnittelu- ja kaupunkitekniikan palvelut yhdessä Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen ja Kuopion Pysäköinti Oy:n kanssa.

Voit lukea suunnitelmista tarkemmin verkkosivuiltamme.