Ilo räiskyy 3.10. Kuopion kaupunginorkesterin soitossa

Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Iiro Rantala.

Torstaina 3.10. klo 18 Kuopion kaupunginorkesterin Elämän ilo -konsertissa nautitaan Iiro Rantalan riemukkaista teoksista. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävässä konsertissa soivat Rantalan Seven o´clock overture, Joy of Life -kaksoiskonsertto sekä Veneziana – mielikuvitusmatka tarunhohtoiseen kaupunkiin. Rantalan lisäksi orkesterin edessä hersyvää heittäytymistä tarjoilee kahden viulistin, Minna Pensolan ja Antti Tikkasen muodostama Duo Tiksola.

Kuopion kaupunginorkesterin elämän iloa pursuavan konsertin 3.10. aloittaa Iiro Rantalan säveltämä Veneziana. Teos on mielikuvitusmatka tarunhohtoiseen kaupunkiin, jonka taidehistoria on vertaansa vailla. Säveltäjä Rantala on poiminut yksittäisiä hetkiä vuosisatojen varrelta ja tehnyt niistä 8 kappaleen kokonaisuuden. Venezianassa seikkailevat mm. Vivaldi, Monteverdi, Sibelius sekä Casanova.

Väliajan jälkeen kuultavaa alkusoittoa Seven o´clock overture seuraa Joy of Life -kaksoiskonsertto, jossa Rantala pohtii, mistä johtuu, että elämme historian mukavinta aikaa mutta silti ihmiset tuntuvat voivan koko ajan pahemmin – onko elämästä nauttiminen unohtunut tyystin? Tämän teoksen parissa kenenkään elämä ei varmasti muutu pahemmaksi, säveltäjä lupaa.

Orkesteria liidaava Antti Tikkanen on avarakatseinen viulisti, joka esiintyy niin liiderinä, kamarimuusikkona, solistina kuin opettajanakin. Myös Viulisti Minna Pensola tunnetaan intensiivisenä esiintyjänä, heittäytyvänä solistina ja inspiroivana orkesteriliiderinä. Sekä Tikkanen että Pensola ovat jousikvartetti Meta4:n jäseniä. Säveltäjä ja pianisti Iiro Rantalan monipuolinen muusikkous ulottuu mm. soolokonserttien, klassisen musiikin, näytelmien ja musikaalien pariin. Rantala on säveltänyt musiikkia valkokankaalle, televisioon sekä teatteri- ja oopperalavoille. Hänen musiikissaan soivat herkkyys ja romanttisuus, mutta myös vauhdikas viihdyttävyys, huumori sekä tekninen virtuoottisuus.

Liput: 25 € / 20 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat ja nuoret alle 20v / 10 € syksyn Kausikortin tai Minisarjan 1 / 2 lunastaneet asiakkaat (max. 2 etulippua / Kausikortti / Minisarjalippu, etulippujen lunastus vain Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta). Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.  

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 13-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm).  Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Lippupisteen myyntipisteet kautta maan sekä R-kioskit (vain lunastus varausnumerolla). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri