Kenelle ehdottaisit Turvallisuusteko-palkintoa?

Kuopion kaupunki myöntää vuosittain Turvallisuusteko-palkinnon henkilölle tai yhteisölle, joka on oma-aloitteisella teollaan parantanut turvallisuutta tai tehnyt turvallisuuden paranemiseen johtavan aloitteen.

Turvallisuutta kehittävä toiminnan kohteena voi olla esimerkiksi ilkivallan ja rikollisuuden torjunta, syrjäytymisen ja väkivallan ehkäisy, päihdeongelmien ehkäisy tai turvallisuutta vaarantavan ympäristöhaitan korjaus. Palkinnon saaja voi olla kuka tahansa, yksityishenkilö, työyhteisö, yhdistys, järjestö tai viranomainen.

Turvallisuustekopalkinnon saajan valitsee tuomaristo, jonka muodostaa Kuopion kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä. Tuomariston sihteerinä toimii ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Tiina Nykky.

Palkinnon jakotilaisuus on marraskuussa 2024.

Esitykset vuoden 2024 palkinnon saajasta on toimitettava perjantaihin 4.10.2024 mennessä Kuopion kaupunginkansliaan, käyntiosoite Tulliportinkatu 31, postitse: Kuopion kaupunki, kirjaamo, PL 228, 70101 KUOPIO tai sähköpostilla: kirjaamo@kuopio.fi. Kuoreen merkintä ”Turvallisuusteko”.

Palkinnon ehdottajien kesken arvotaan Kuopio-tuotepaketti.

Turvallisuusteko-palkintosääntö (pdf)