Kaupunginhallituksen päätöstiedote 23.9.2024

Kuukausiraportti tammi-elokuu 2024

Kuukausiraportti sisältää talouden toteuman 31.8. tilanteesta sekä palvelualueiden ja Tilapalvelujen tilinpäätösennusteet. Kaupungin talouden arvioidaan olevan vuoden 2024 tilinpäätöksessä -21,5 milj. euroa alijäämäinen. Alkuperäisestä talousarviosta ollaan jäämässä 1,0 milj. euroa alemmalle tasolle.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se merkitsee kuukausiraportin tiedoksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Hankintaohjelman toteutumisen osavuosiseuranta 2024

Hankintaohjelmassa hankinnoille on asetettu strategian toteuttamista tukevat tavoitteet ja näille mittarit. Hankintaohjelman toteutumisen seuranta toteutetaan osana talousarvion seurantaa osavuosiseurannassa ja tilinpäätöksessä. Hankintaohjelma tarkistetaan vähintään kerran valtuustokaudessa.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyy hankintaohjelman osavuosiseurannan toteutumisen seurannan vuodelta 2024 ja esittää sitä edelleen hyväksyttäväksi kaupunginvaltuustolle.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Asiakirjojen lunastusmaksut 1.1.2025 alkaen

Kuopion kaupungin hallintosäännön § 74 mukaisesti kaupunginhallitus päättää tarkemmin asiakirjojen antamisesta perittävien maksujen perusteista ja euromääristä. Kunnallisen asiakirjan kopioista ja tulosteista voidaan periä maksu, joka vastaa tiedon luovuttamisesta viranomaiselle aiheutuvien kustannusten määrää (JulkL § 34).

Hintojen tarkastaminen on perusteltua yleisen hintatason ja muiden hinnanmuodostustekijöiden nousun vuoksi, kuten arvonlisäveron nousun ja kuntien palkkaratkaisuvaikutusten vuoksi. Hintojen tarkastamisella toteutetaan myös talouden tasapainottamisohjelmaa tarkastamalla palvelujen hintoja. Asiakirjoista suoritettavat lunastusmaksut 1.1.2025 alkaen ovat esityslistan liitteenä: Dynasty tietopalvelu : Kuopion kaupunki (oncloudos.com).

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää hyväksyä asiakirjojen lunastustaksan liitteenä olevan hinnaston mukaisesti ja että sitä noudatetaan 1.1.2025 alkaen.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Pulkonkosken koulun lakkauttaminen

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.9.2024, että Pulkonkosken koulun lakkauttamispäätöksestä järjestetään paikan päällä koululla mahdollisimman pian avoin keskustelutilaisuus ja totesi, että keskustelutilaisuus pidetään torstaina 19.9.2024 kello 18:00-20:00 Pulkonkosken koululla. Samalla todettiin, että keskustelutilaisuudesta laadittu muistio liitetään kaupunginvaltuuston käsittelyyn tulevaan materiaaliin.

Jotta asukkaiden mielipiteet tulevat kunnolla huomioiduksi päätöksenteossa kaikilla tasoilla ja että päätöksen vaikutustenarviointi on tehty tarpeeksi laajasti ja yksityiskohtaisesti, kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallituksen aikaisemman päätöksen kumoamista ja asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnalle

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää:

1. kumota 9.9.2024 tekemänsä päätöksen ’Pulkonkosken koulun lakkauttaminen’ § 248, sekä
2. palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnalle.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Esitys Pulkonkosken koulun lakkauttamisasian peruuttamisesta valtuuston esityslistalta

Kaupunginhallitus tulee päättämään kokouksessaan 23.9.2024 kumota 9.9.2024 tekemänsä päätöksen § 248 ’Pulkonkosken koulun lakkauttaminen’, sekä palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnalle.

Kaupunginhallituksen 9.9.2024 tekemä esitys Pulkonkosken koulun lakkauttamisesta on valtuuston kokouksen 23.9.2024 esityslistalla (§ 14). Kuopion kaupungin hallintosäännön 103 § mukaan, kun kaupunginhallitus päättää peruuttaa ehdotuksen, asia on poistettava esityslistalta.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää peruuttaa esityksensä ’Pulkonkosken koulun lakkauttaminen’ ( §14) kaupunginvaltuustossa 23.9.2024.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Palonurmen koulun lakkauttaminen

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.9.2024, että Palonurmen koulun lakkauttamispäätöksestä järjestetään paikan päällä koululla mahdollisimman pian avoin keskustelutilaisuus ja totesi, että keskustelutilaisuus pidetään tiistaina 17.9.2024 kello 18:00-20:00 Palonurmen koululla. Samalla todettiin, että keskustelutilaisuudesta laadittu muistio liitetään kaupunginvaltuuston käsittelyyn tulevaan materiaaliin.

Jotta asukkaiden mielipiteet tulevat kunnolla huomioiduksi päätöksenteossa kaikilla tasoilla ja että päätöksen vaikutustenarviointi on tehty tarpeeksi laajasti ja yksityiskohtaisesti, kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallituksen aikaisemman päätöksen kumoamista ja asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnalle.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää:

1. kumota 9.9.2024 tekemänsä päätöksen ’Palonurmen koulun lakkauttaminen’ § 249, sekä
2. palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnalle.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Esitys Palonurmen koulun lakkauttamisasian peruuttamisesta valtuuston esityslistalta

Kaupunginhallitus tulee päättämään kokouksessaan 23.9.2024 kumota 9.9.2024 päätöksen § 249 ’Palonurmen koulun lakkauttaminen’, sekä palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnalle.

Kaupunginhallituksen 9.9.2024 tekemä esitys Palonurmen koulun lakkauttamisesta on valtuuston kokouksen 23.9.2024 esityslistalla (§ 15). Kuopion kaupungin hallintosäännön 103 § mukaan, kun kaupunginhallitus päättää peruuttaa ehdotuksen, asia on poistettava esityslistalta.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää peruuttaa esityksensä ‘Palonurmen koulun lakkauttaminen’ ( § 15) kaupunginvaltuustossa 23.9.2024.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

______________________________________

Kaupunginhallituksen kokouslista liitteineen on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://kuopio.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024407

______________________________________