Rännikatuverkoston suunnitteluohje määrittää suuntaviivat kehittämiselle

Kuopion kaupungin rännikatuverkosto on ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas jalankulun ja pyöräilyn katuverkosto ruutukaava-alueella.

Kuopion kaupunki on laatinut rännikatuverkoston suunnitteluohjeen, joka on yleistason strateginen ohje rännikatujen ja rännikatujen varsien rakennusten tarkemman suunnittelun tueksi. Ohjeen keskiössä ovat suunnitteluperiaatteet, jotka tukevat tarkempaa suunnittelua; asemakaavoitusta, katu ja viheralueiden suunnittelua ja rakennussuunnittelua hankekohtaisten suunnitteluratkaisujen tekemisessä ja perustelemisessa.

Suunnitteluohje määrittää kaupungin rännikatuverkoston jatkokehittämisen perusperiaatteet selkeästi ja tiiviisti, ja auttaa suunnittelijoita, päättäjiä ja keskeisiä sidosryhmiä hahmottamaan rännikatuverkoston kehittämisen pääperiaatteet nopeasti.

Rännikatuverkoston suunnitteluohje on itsenäinen selvitys, joka toimii pohjana keskustan osayleiskaavan verkostoa koskeville suunnittelumääräyksille. Suunnitteluohje täydentää ja osin päivittää vuonna 2005 valmistuneen rännikatujen kehittämissuunnitelman tavoitteita ja sisältöä.

Ohje on laadittu Kuopion kaupungin kaupunkisuunnittelupalveluissa, strategisessa maankäytössä. Ohjeen koostamisessa on tehty yhteistyötä laajalti kaupungin asiantuntijoiden kanssa sekä kaupungin ulkopuolisten toimijoiden, kuten ELY keskuksen ja Kuopion alueellisen vastuumuseon kanssa.

Ohje on hyväksytty kaupunginhallituksessa 22.4.2024.

Lue lisää rännikaduista verkkosivuiltamme.