Tule ulkoilemaan yhdessä – ikääntyneiden ulkoilutapahtumat tänä vuonna Karttulassa ja Inkilänmäellä

ikäihmiset ulkoilevat puistossa aurinkoisena kesäpäivänä.

Kuopiossa järjestetään syyskuussa kaksi ikääntyneille suunnattua ulkoilutapahtumaa:

maanantaina 23.9.2024 klo 13–14 Karttulassa: kokoontuminen Karttulan seurakuntakodilla (Kissakuusentie 14)
keskiviikkona 25.9.2024 klo 10–11 Inkilänmäellä: kokoontuminen Tätilän pihassa (Inkiläntie 7B)

Ulkoilutapahtumat ovat osa valtakunnallista #VieVanhusUlos -kampanjaa, jota vietetään tänä vuonna 16.-29.9.2024 välisenä aikana. Ulkoilutapahtumien tavoitteena on innostaa ikäihmisiä liikkumaan ja kuopiolaisia laajemminkin osallistumaan Vie vanhus ulos -kampanjaan esimerkiksi tuomalla kävelylle läheisen tai naapurin.

Mukaan kävelyille ovat lämpimästi tervetulleet kaikki iäkkäät yksin, kaksin, läheisen tai vapaaehtoisen kanssa sekä esimerkiksi ryhmänä. Kävelyille toivotetaan tervetulleeksi myös päiväkoti- ja koululaisryhmiä sekä Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen päättäjiä että Kuopion kaupungin vanhusneuvosto.

Yhteisen kävelyn tavoitteena on myös innostaa asukkaita lähtemään mukaan vapaaehtoistoimintaan. Kuopiossa toimii paljon esimerkiksi vertaisliikunnanohjaajia, ikääntyneiden ulkoiluystäviä sekä kulttuuriluotseja mutta lisää vapaaehtoisia mahtuu joukkoon.

Ulkoilutapahtumat alkavat pienellä alkuverryttelyllä, jonka jälkeen lähdemme yhteiselle kävelylle (kesto n. 30 min.). Tapahtumien lopussa pidämme vielä pienen loppuverryttelyn, jonka jälkeen halukkaat voivat jäädä nauttimaan Kuopion ev.lut. seurakunnan järjestämästä kahvi-/mehutarjoilusta.

Tapahtumissa on säävaraus. Tapahtumatiedot löytyvät Kuopion Seinältä.

Lisätiedot ja yhteydenotot Kuopion kaupungin yhteisökoordinaattori Heidi Kotikumpu, heidi.kotikumpu(at)kuopio.fi