Palonurmen ja Pulkonkosken koulujen lakkauttamispäätökset uudelleenvalmisteluun

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta päätti kokouksessaan 3.9.2024 ja kaupunginhallitus kokouksessaan 9.9.2024, että Palonurmen ja Pulkonkosken koulut lakkautetaan ensi vuonna 1.8.2025 alkaen. Kuopion kaupunginjohtaja tulee esittämään 23.9.2024 kaupunginhallitukselle, että se peruuttaa esityksensä kaupunginvaltuustolle ja palauttaa lakkauttamispäätökset uudelleen valmisteluun kasvun ja oppimisen lautakunnalle.

Tällä halutaan varmistaa, että asukkaiden mielipiteet tulevat kunnolla huomioiduksi päätöksenteossa ja että päätöksen vaikutustenarviointi on tehty tarpeeksi laajasti ja yksityiskohtaisesti. Asian valmistelu ei vastannut niitä kriteereitä tai arvolupauksia, joita kaupungin päätöksenteolta toivotaan ja vaaditaan.

Tällä viikolla kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsenet ja keskeiset viranhaltijat vierailevat molemmilla kouluilla avoimissa keskustelutilaisuuksissa kuulemassa oppilaita, huoltajia ja muita aiheesta kiinnostuneita. Keskustelutilaisuudet pidetään tiistaina 17.9. klo 18–20 Palonurmen koululla ja torstaina 19.9. klo 18–20 Pulkonkosken koululla. Näistä keskustelutilaisuuksista kirjoitetaan muistiot päätöksenteon tueksi. Lisäksi päätöksenteossa otetaan huomioon aiemmin tehdyn kyselyn kommentit ja mielipiteet.

Kun valmistelua on täydennetty edellä mainittujen aiheiden osalta, asia palaa uudelleen kasvun ja oppimisen lautakunnan käsittelyyn.