Kaupunginhallituksen päätöstiedote 16.9.2024

Minna Canthin koulun (Mölymäki), urakoitsijan valinta

Minna Canthin koulun hankesuunnittelu perustuu kaupunginvaltuuston tekemään yläkouluverkostopäätökseen (12.6.2023) ja Hatsalan klassillisen koulun kaupunginhallituksessa hyväksyttyyn hankesuunnitelmaan (5.6.2023). Hyväksytyn hankesuunnitelman lähtökohtana on ollut 10-sarjaisen yläkoulun toteuttaminen Mölymäelle, jonne Hatsalan koulun toiminta siirtyy nykyisen Hatsalan koulun paikalle rakennettavan uuden koulurakennuksen valmistumiseen saakka.

Minna Canthin 10-sarjaisen yläkoulun hankesuunnitelma on hyväksytty Kasvun ja oppimisen lautakunnassa 23.5.2023 ja Kuopion kaupunginhallituksessa 27.11.2023.

Hankesuunnitelman mukaisesti Minna Canthin koulu toteutetaan uudisrakennuksena, joka sijoitetaan Kaartokadulle Mölymäelle, jalkapallostadionin ja Mölymäen puiston viereen, laaditun tilaohjelman mukaisesti siten, että toiminta voi alkaa uudessa koulurakennuksessa syksyllä 2027 lukuvuodelle 2027–2028.

Kuopion talousarvion investointiosassa hankkeelle on varattu 32 M€, 10-sarjaisen yläkoulun rakentamiseen.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se valitsee Minna Canthin koulun yhteistoiminnallisen KVR-urakan kehitysvaiheen palveluntuottajaksi Rakennusliike Lapti Oy:n ja valtuuttaa Kuopion Tilapalveluiden toimitilajohtajan allekirjoittamaan hankkeen kehitysvaiheen sopimuksen.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Eronpyyntö Kuopion työllisyysaluejaoston jäsenyydestä ja uuden jäsenen nimeäminen työllisyysaluejaostoon

Kuopion kaupunginhallitus on 22.4.2024 § 134 Koillis-Savon kuntien Tuusniemen, Kaavin ja Rautavaaran esityksestä nimennyt Aki Lisanderin (Tuusniemi) Koillis-Savon kuntien yhteiseksi jäseneksi Kuopion työllisyysaluejaostoon kaudelle 1.5.2024–31.5.2025.

Aki Lisander on 15.8.2024 Tuusniemen kuntaan toimittamallaan kirjallisella ilmoituksella pyytänyt eroa työllisyysaluejaoston jäsenyydestä henkilökohtaisesta syystä. Tuusniemen kunnanhallitus on 2.9.2024 § 145 päättänyt esittää Kuopion kaupunginhallitukselle, että Aki Lisanderille myönnetään ero työllisyysaluejaoston jäsenyydestä ja Markku Hämäläinen valitaan työllisyysaluejaoston Tuusniemen, Kaavin ja Rautavaaran kuntien yhteiseksi jäseneksi.

Kuntalain 70 §:n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin.

Kuopion kaupunginhallitukselle esitetään, että se
1. myöntää Aki Lisanderille eron Kuopion työllisyysalueajaoston jäsenyydestä ja
2. nimeää Markku Hämäläisen Kuopion työllisyysaluejaoston Koillis-Savon kuntien Tuusniemen, Kaavin ja Rautavaaran yhteiseksi jäseneksi käynnissä olevan kauden loppuun saakka.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

Yhteistoimintaneuvottelujen käynnistäminen Kuopion kaupungissa

Kuopin kaupungin taloustilanne jatkuu vaikeana, ja edellyttää jo päätettyjen ratkaisujen ohella lisätoimia. Talouden tervehdyttämiseksi kaupungin tulee hakea yhdessä henkilöstön ja henkilöstöjärjestöjen kanssa pitkävaikutteisia rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia ja uudistuksia, jotka johtavat tuottavuuden paranemiseen ja henkilötyövuosien vähenemiseen.

Kuluvan vuoden 2024 alkuperäinen talousarvio on laadittu 20,5 miljoona euroa alijäämäiseksi. Talousennusteen mukaan kuluvan vuoden tilinpäätösennuste on kuitenkin synkempi ja alijäämää on arvioitu syntyvän -24,0 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus käynnisti talouden tasapainotusohjelman valmistelun loppuvuonna 2023. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 20.5.2024 tavoitteeksi yhteensä 35 miljoonan euron taloudelliset vaikutukset suunnittelukauden loppuun vuoteen 2027 mennessä ja talouden tasapainotustyön linjaukset ja linjausten taloudelliset tavoitteet. Tasapainotusohjelman toimenpiteiden valmistelun yhteydessä on osoittautunut, että toteutuskeinot ovat riittämättömiä talouden tasapainon saavuttamiseksi vuonna 2025. Tasapainotusohjelmassa todetaan, että keinovalikoimaa voidaan laajentaa mm. veronkorotuksiin ja taloudellis-tuotannollisin perustein käynnistettäviin yhteistoimintaneuvotteluihin.

Kuopion kaupunki työnantajana käynnistää työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella annetun lain (449/2007) mukaiset yhteistoimintaneuvottelut kaupungin henkilöstön edustajien kanssa lain 4 §:n 1–4 kohtien ja 4 §:n 2 momentin tarkoittamista henkilöstöön vaikuttavista Kuopion kaupungin talouden tasapainottamiseen tarvittavista toimenpiteistä vuodelle 2025.

Päätös yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä kuuluu kaupunginhallituksen toimivaltaan (kuntalain 38 § ja 39 § ja hallintosääntö 5 luku 27 § kohta 19: Kaupunginhallitus johtaa kaupungin henkilöstöpolitiikkaa).  Elinvoima- ja konsernipalvelujen toimintasäännön 6 §:n mukaan Henkilöstöpalvelu vastaa työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta ja -menettelystä.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättää, että
1. Kuopion kaupunki työnantajana käynnistää työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella annetun lain (449/2007) mukaiset yhteistoimintaneuvottelut.
2. Neuvotteluilla tavoitellaan toimintakuluissa pysyviä säästöjä. Pysyvien säästöjen osalta tavoitellaan kokonaisuudessaan vuoden 2025 aikana yhteensä 5,0 miljoonan euron säästöjä. Henkilöstön vähentämistarve olisi 90 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat koko kaupungin henkilöstöä.
3. Työnantajaa neuvotteluissa edustavat kaupunginjohtaja, henkilöstöjohtaja, apulaiskaupunginjohtajat, hallintojohtaja ja talousjohtaja.

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen.

**

Kaupunginhallituksen kokouslista liitteineen on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://kuopio.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024406

**