Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskuksen yleissuunnitelmaluonnoksesta yleisötilaisuus

Havainnekuva, jossa vihreällä metsää ja harmaalla suunniteltuja rata-alueita.

Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskuksen yleissuunnitelma vuodelta 2004 on tarkistettu viime syksyn ja kevään aikana. Suunnitelmaluonnosta esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa Hiltulanlahden koulun ruokasalissa maanantaina 23. syyskuuta klo 17.00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Yleissuunnitelma on alueen kehittämistä ohjaava pitkäaikainen aluevaraussuunnitelma, jolla ohjataan alueen jatkokehittämistä ja sen avulla voidaan määrittää alueen tulevia suunnittelu-, lupaprosessi-, investointi- ja rakentamistarpeita.

Keskeisenä lähtökohtana yleissuunnitelmaluonnoksen laadinnassa on ollut alueen kasvaneet harrastajamäärät ja heidän tarpeidensa huomioiminen. Alueelle on toivottu uusia ratoja ja mahdollisuuksia uusien lajien harrastamiselle, kuten practical- ja haulikkoammunnalle sekä moottorikelkkailulle. Esille ovat nousseet myös tarpeet päivittää vuoden 2004 yleissuunnitelmasta jo rakennetut ja toteuttamatta olevat alueet.

Myös nykyisten ratojen käyttöasteen parantamista sekä suorituspaikkoja toivotaan parannettavan esimerkiksi ampumahiihtoradan jatkamisella, moottoriratojen katsomoalueiden kunnostamisella sekä yhteiskäyttöisellä vastaanottorakennuksella.
Heinjoen yleissuunnitelman päivittämisen taustalla on ampuma- ja moottoriradoille tarvittava uusi ympäristölupa, jonka hakeminen edellyttää päivitettyä yleissuunnitelmaa.

Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt yleissuunnitelmaluonnoksen nähtäville asetettavaksi kokouksessaan 28.8.2024.

Yleissuunnitelmaluonnos nähtävillä

Yleissuunnitelmaluonnos on nähtävillä valtuustotalolla (Suokatu 42), kaupunkiympäristön palvelualueen asiakaspalvelussa 5.9.-6.10.2024 sekä kaupungin verkkosivuilla.

Mahdolliset muistutukset yleissuunnitelmaluonnoksesta tulee toimittaa nähtävillä oloaikana osoitteeseen: Kuopion kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue, kunnallistekninen suunnittelu PL 1097, 70111 Kuopio tai sähköpostitse osoitteeseen viherjavirkistysaluesuunnittelu(at)kuopio.fi.