​​Kuopio250-juhlavuoteen jo 100 ohjelmahakemusta – vielä ehtii mukaan!​

Värikäs kuva Kuopion torilta, etualalla auringonkukkia

Kuopio juhlii 250-vuotista taivaltaan vuonna 2025, ja juhlavuoden ohjelmistoon on ehdotettu jo yli 100 erilaista ohjelmaa. Keväästä lähtien avoinna ollut ohjelmahaku on kerännyt innostuneilta kaupunkilaisilta monipuolisia ideoita, ja vielä ehtii mukaan suunnittelemaan ikimuistoista juhlaa! 

Kuopio250-juhlavuosi käynnistyy näyttävästi kaupungin syntymäpäiväviikolla 17.11.2024 ja jatkuu vuoden 2025 ajan. Tavoitteena on rakentaa monipuolinen ohjelma, joka huomioi erityisesti lapsia ja nuoria, ja jossa kuopiolaisten osallisuus ja yhteisöllisyys nousevat keskiöön. Ohjelmahaku on avoinna vielä vuonna 2025. 

Valtaosa juhlavuoden ohjelmasta syntyy kaupunkilaisten omasta luovuudesta. Ohjelman toteuttajina toimivat erilaiset yhdistykset, yritykset, työryhmät ja luovan alan ammattilaiset. Tanssin ja musiikin kaupunkina tunnettu Kuopio loistaa erityisesti esittävän taiteen produktioissa. Erilaiset konsertit ja keikat, tanssi-, teatteri- ja sirkusesitykset juhlistavat juhlavuotta. Teemoja on haettu Kuopion rikkaasta historiasta, merkkihenkilöistä ja upeasta luonnosta. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy sekä perinteisiä yleisötapahtumia että erityisellä savolaisella otteella toteutettuja tempauksia. 

Osallistava ohjelma tuo kaupunkilaiset yhteen monin eri tavoin – kouluissa, kirjastoissa, museoissa, palvelutaloissa ja erilaisissa kaupunkitiloissa. Myös kaupunginosat ja maaseutualueet ovat näkyvästi mukana juhlavuoden vietossa. Kaupunkilaisten pitkäaikainen toive omasta valotapahtumasta toteutuu vihdoin, kun Kuopion kaupunki yhdessä kumppaneiden kanssa toteuttaa Välke-valotapahtuman 16.-17.11.2024. 
 
Juhlavuoden laajaa tapahtumakokonaisuutta koordinoi Kuopion kaupunki. Varmistuneet tapahtumat päivittyvät sitä mukaa Kuopio Seinä -tapahtumakalenteriin, joten kannattaa seurata, mitä kaikkea on luvassa!

Juhlavuoden sivusto www.kuopio250.fi