Oppilaaksiottoalueissa muutoksia Kuopion yläkouluissa

Kuopio on jaettu oppilaaksiottoalueisiin, jotka osoittavat lapsen koulupaikan alueen lähikoulusta. Lähikoulu ei välttämättä tarkoita kotia lähinnä sijaitsevaa koulurakennusta.

Kuopion kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 12.6.2023, että Etelä-Kuopioon rakennetaan eteläistä ja läntistä maaseutualuetta sekä Hiltulanlahtea palveleva yläkoulu, jonka sijainti ja mitoitus päätetään sitten, kun tieto Vanuvuoren uuden asuinalueen toteutumisesta on käytettävissä. Ratkaisu vähentää keskustan alueen yläkoulujen oppilasmäärää, mikä otetaan huomioon näiden koulujen mitoituksessa.

Kaupunginvaltuuston päätös koulujen koosta edellyttää Minna Canthin koulun ja Hatsalan koulun oppilasmäärän vähentämistä siten, että ne eivät ole jatkossa eteläisen Kuopion oppilaiden yläkouluja. Eteläisen Kuopion 7.-luokkalaisten oppilaiden oppilaaksiotto muuttuu 1.8.2025 alkaen liitteenä olevien karttojen mukaan siihen saakka, kunnes eteläisen Kuopion yläkoulu valmistuu.

1. kartassa näkyy:

  • oranssina Pyörön koulussa 7. luokan aloittavien ja alueelle muuttavien oppilaiden alueen raja 1.8.2025 alkaen ja
  • punaisena Neulamäen koulussa 7. luokan aloittavien ja alueelle muuttavien oppilaiden alueen raja 1.8.2025 alkaen.

Molemmat alueet erottuvat kartassa punertavalla värillä korostettuna.

2 kartassa näkyy:

  • 1.8.2025 alkaen Neulamäen koulussa 7. luokan aloittavien ja alueelle muuttavien oppilaiden alue tarkemmin.

Oppilaalle voidaan myöntää koulupaikka muuhun kuin lähikouluun, mikäli koulussa on vapaita oppilaspaikkoja ja mikäli tämä ei lisää opetusryhmien määrää koulussa.