Kuopion kansalaisopiston uusi lukukausi alkaa pian

Tarjolla myös maksuttomia kursseja

Kuopion kansalaisopiston lukuvuosi 2024–2025 starttaa syyskuun alussa, ja luvassa on jälleen monipuolinen valikoima mielenkiintoisia kursseja eri ikäryhmille. Tänäkin vuonna on tarjolla lähes 2200 kurssia ympäri laajaa toimialuetta, ja vaikka ilmoittautuneita on jo ennätykselliset 15 000, monille kursseille on yhä tilaa. Erityistä kiinnostusta ovat herättäneet luovuutta ja hyvinvointia tukevat kurssit. Suosituimpia ovat olleet – kuten aikaisempinakin vuosina – keramiikka, liikunta ja tanssi.

Uutuuksia

Opiskelijoiden on nyt mahdollista saada 20 % alennus kurssimaksusta. Saadakseen alennuksen opiskelijan tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun ja esittää opiskelijatodistus tai virallinen opiskelijakortti. Joitakin Kuopion kansalaisopiston kursseja voi nyt maksaa myös Kaikukortilla. Tämä ilmainen ja henkilökohtainen kortti on tarkoitettu vähintään 16-vuotiaille, joilla on tiukka taloudellinen tilanne ja jotka ovat jonkin Pohjois-Savon alueella kortteja jakavan tahon asiakkaita.

Kansalaistaitokurssit ovat myös tämän lukuvuoden uutuuksia. Ne keskittyvät arjessa hyödyllisiin taitoihin ja kansalaisopiston verkkokaupasta ne löytyvät helposti kansalaistaitokurssi-teeman alta. Tarjolla on mm. kalastusta, puutarhanhoitoa, kuntalaisvaikuttamista, huonekalujen entisöintiä, digitaitoja ja vaatteiden korjausta. Kurssit tunnistaa myös palapelinpalaa muistuttavasta Kansalaistaito-merkistä.

Mielenkiintoisia ilmaisluentoja

Suositut, senioreille suunnatut Hyvän Olon Olohuoneen ilmaisluennot jatkuvat myös tänä lukuvuonna. Vanhustyön keskusliiton kanssa yhteistyönä tuotetut luennot starttaavat 5.9.2024 klo 10 teemalla Pienillä teoilla kohti kestävää tulevaisuutta. Näitä kuten muitakin ilmaisluentoja voi seurata Puistokartanon Kallavesi-salissa tai etänä. Syksyn muiden luentojen aiheita ovat vapaamuurarius, yksinäisyys, lapsen ja nuoren seksuaalisuus ja sukupuolten moninaisuus. 

Tarjolla myös ilmaiskursseja

Maksullisten kurssien lisäksi opisto tarjoaa myös ilmaiskursseja. Näihin kuuluvat muun muassa musiikkikurssit erityisesti oppimishaasteita omaaville ja perhepaja, jossa käsitellään lapsiperheiden arkea ja kasvatuksellisia haasteita. Lisäksi opisto kokoaa yhteen henkilöitä, jotka haluavat tuottaa hyvää mieltä musiikin kautta esimerkiksi hoitolaitoksissa asuville. Hyvää tekevä musiikki -kurssi käynnistyy jo 2.9.2024.

Katso lisää: Kuopion kansalaisopisto