Luola avautuu käyttäjille 14.8.2024

Lentopallopeli käynnissä luolaan rakennetussa isossa hallissa. Yleisö kannustaa innokkaasti.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan tilat valmistuivat kesäkuun lopussa ja niitä on varustettu ja kalustettu heinäkuun ajan.  Luola avataan yleisölle ja liikkujille keskiviikkona 14.8.2024. Varsinaisia avajaispäiviä vietetään syyskuun lopulla.

Luolan liikuntatiloissa voi harrastaa esimerkiksi salibandyä, futsalia ja lentopalloa. Monitoimihallin Taraflex-alustalle mahtuu yhtäaikaisesti kolme täysmittaista salibandy-/futsalkenttää varoalueineen. Kenttä taipuu myös sulkapalloon, pickleballiin ja koripalloon.

Ison monitoimihallin lisäksi Luolasta löytyy noin 300 m2 tanssisali peileillä ja omalla äänentoistolla, 380 m2 kuntosali, painisali ja kamppailulajitilat tatamilajeille ja nyrkkeilylle. Luolan kuntosalilla on tarjolla opastusta laitteiden käyttöön elokuun keskiviikkoina 14.8., 21.8. ja 28.8. klo 9–11 ja 12–14.

Sisäänkäyntirakennuksessa toimii yrityspohjainen kahvila-ravintola, jota pyörittää Ilo Kasvaa Savossa Oy. Näiden lisäksi kokonaisuuteen kuuluu vielä monitoimihallin yhteydessä avoimesti varattavissa oleva kokoustila, joka taipuu tarvittaessa esimerkiksi tapahtuman aikana kutsuvieraskäyttöön.

Päivittäisen harrastekäytön lisäksi Luola soveltuu turnausten, kilpailuiden, konserttien ja messujen ynnä muiden tapahtumien pitopaikaksi. Kun monitoimihallin lattia suojataan, 3 500 m2 kokonaisuus mahdollistaa myös esimerkiksi seminaarit, konsertit ja messukäytönkin. Varauksia onkin jo tullut muun muassa joukkuevoimistelu- ja cheerleadingkilpailuihin, sekä messuihin ja seminaareihin. Katsomotilaa tapahtumakäyttöön on 2 500 henkilölle.

Samat tilat toimivat poikkeusoloissa noin 7 000 henkilön väestönsuojatilana. Tavoitteena on, että 300 000–350 000 kävijää pääsee nauttimaan Luolan palveluista vuosittain.

– Luola-hanke on ollut pitkä rutistus. Käyttäjiä on kuunneltu rakentamisen aikana monissa isoissa sekä pienemmissä yksityiskohdissa. Nyt, kun loppukalustaminen ja kaikenlaisten asennusten viimeistely on saatu valmiiksi, voimme hyvillä mielin avata Luolan kaikkien kuntalaisten iloksi, kertoo Kuopion kaupungin liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläinen.

Luolan edustalta löytyy pysäköintipaikkoja pyörille ja Vilkku-fillari-pysäkki. Autolla Luolalle saavuttaessa pysäköinnin osalta ensisijaisia paikkoja ovat alueen maksulliset pysäköintilaitokset. Katso lisätietoja Luolalle saapumisesta: www.kuopio.fi/2024/06/18/luola-avautuu-elokuussa-mutta-miten-sinne-paasee/

Katso lisää: www.kuopio.fi/luola