Meidän Kuopio -festivaali tuo kaupunkiin runsaan tapahtumien kirjon 10.-25.8.

Meidän Kuopio -festivaali on vuosittain järjestettävä yhteisöllinen kaupunkifestivaali. Se kannustaa paikalliskulttuurin kehittämiseen, paikallisaktivismiin ja vapaaehtoisuuteen. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja päihteettömiä.

Kuopiolaisten oman kaupunkifestivaalin tapahtumat levittäytyvät ympäri kaupunkia lähiöistä maaseutualueille 10.-25.8.2024. Festivaalin ohjelma koostuu tapahtumista, joiden järjestäjinä toimivat kuopiolaiset itse, joko yksityishenkilöinä tai erilaisten yhdistysten kautta. Kuopion kaupunki toimii festivaalin mahdollistajana, joka neuvoo ja avustaa tapahtumajärjestäjiä.  

Valtaosa tapahtumista maksuttomia

Festivaaliohjelmaan sisältyy muun muassa lapsille ja nuorille suunnattu Back To School Party 16.8.2024, Elävän musiikin päivä 17.8.2024 sekä Taiteiden Yö 23.8.2024. Maaseutualueiden ohjelmassa on muun muassa Nilsiän Taiteiden Juhla 16.8.2024 ja Brynolfin viikonloppu Juankoskella 17.-18.8.2024.

Suuri osa Meidän Kuopio -festivaalin ohjelmaan kuuluvista tapahtumista on maksuttomia. Tarkat ohjelmatiedot löytyvät Kuopion Seinältä (kuopionseina.fi), jonne tapahtumajärjestäjät voivat itse lisätä tapahtumansa tiedot. 

Viimeisellä festivaaliviikolla yhteistyössä Kudos-hankkeen kanssa striimataan lyhyitä livelähetyksiä, joissa päästään kurkistamaan festivaalin kulisseihin. Livelähetykset tehdään Kuopion torilla sijaitsevasta lasikopista. Lisätietoa striimistä ja tarkemmista aikatauluista tiedotetaan elokuun aikana festivaalin somekanavissa.

Pop-up-tapahtumia myös festivaaliviikon ulkopuolella

Tänä vuonna festivaali laajenee Meidän Kuopio pop-up -tapahtumien avulla ympärivuotiseksi. Toimijoita kannustetaan järjestämään tapahtumia myös varsinaisen festivaaliviikon ulkopuolella. Myös Kuopion 250-juhlavuoden ohjelmaan on mahdollista hakea mukaan, jos tapahtuma ajoittuu 17.11.2024 tai sen jälkeen.

“Odotan jo innolla, millainen juhlavuosi saadaan yhteisvoimin aikaan. Juhlavuosi, kuten Meidän Kuopio -festivaali, tulee olemaan kaikkien kuopiolaisten näköinen”, iloitsee Meidän Kuopio -festivaalin projektikoordinaattori Hanna Kalliokoski.

Lisätietoja:
Hanna Kalliokoski, projektikoordinaattori
044 718 2130, hanna.kalliokoski@kuopio.fi

www.kuopio.fi/meidan-kuopio-festivaali