Kuopion korttelimuseoon kesäkahvila

Kuva ulkoa Kuopion korttelimuseon rakennuksesta, jossa sijaitsee kahvila.
Kahvilarakennus. Kuva: Kuopion korttelimuseo

Kuopion korttelimuseossa on tänä kesänä pitkästä aikaa tarjolla maukkaita kahvihetkiä, sillä Kuopion kansalaisopistolla vakituisesti toimiva Cafe Mandariini saapuu museoon pitämään pop-up-kesäkahvilaa. Kevyt pop-up-malli, jossa kahvilan tuotteet valmistetaan Cafe Mandariinin ensisijaisissa tiloissa, mahdollistaa kahvilan toimimisen korttelimuseossa. Kahvin, teen ja kylmien juomien lisäksi kahvilan valikoimasta löytyy pientä suolaista ja makeaa, esimerkiksi pullaa, korvapuusteja, kakkuja, leipiä ja minipitsoja.


Kahvila sijaitsee korttelimuseon rakennuksessa numero 3, eli vanhassa käräjätuvassa, jossa on mahdollisuus istahtaa alas nauttimaan kahvilan herkuista kodikkaassa kabinetissa. Kauniilla säällä kahvikupposen kanssa voi asettua myös ulos vehreälle sisäpihalle syreenipensaiden varjoon. Kahvilassa voi asioida ilman museon pääsylippua.


Cafe Mandariini on toiminut Kuopion kansalaisopiston päätoimipisteellä Puistokartanossa syksystä 2023 alkaen. Kahvilaa pitävät yrittäjät Irina Sorokina ja Dimitri Sorokin.


Kahvilatoiminnan jatkuminen museossa on ollut jo pitkään kävijöiden toiveena. Keväällä järjestetyssä korttelimuseon kehittämiskyselyssä kahvila nousi vastaajien ykköstoiveeksi. Pop-up-kesäkahvila vastaa tähän tarpeeseen väliaikaisesti, pysyvämpää tilaratkaisua odottaessa.


Kahvila on avoinna 15.8.2024 saakka museon aukioloaikoina, ti, to–su klo 10–17, ke klo 10–19.