Kaupunkialueen asuntotonttihinnat valmistellaan kerran valtuustokaudessa

Kesäinen ilmakuva Väinölänniemeltä

Kaupunkialueen tonttihinnat valmistellaan päätettäviksi kerran valtuustokaudessa. Maaomaisuuden hallintapalvelut käynnistää valmistelutyön vuonna 2024. Asia merkittiin tiedoksi kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa 12.6.2024.

Tarkoituksena on ensin hankkia konsulttiselvitys hinta-alueiden asuntotonttien markkinahinnoista. Sen jälkeen valmisteltavat hinta-aluekartat asetetaan nähtäviksi ja kommentoitaviksi ennen päätöksentekoa.

Vuoden 2021 päätöksellä asuntotonttihinnat määriteltiin konsulttiselvitysten perusteella lähelle markkinahintatasoa. Hintojen merkittäviä muutospaineita ei todennäköisesti ole odotettavissa, koska elinkustannusindeksin kehitys on nostanut tonttihintoja ja nykyinen taloustilanne on puolestaan hillinnyt tonttien kysyntää.

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi edellisen kerran Kuopion kaupungin nykyiset keskeisen kaupunkialueen asuntotonttihinnat päätöksellään 7.4.2021 § 71. Päätös sai lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä 19.1.2024. Lautakunnan päätöksessä hyväksyttiin omakoti-, rivitalo- ja kerrostalotonttien hinnat karttapohjissa määritellyille hinta-alueille.

Lisätiedot:
Kuopion kaupunki, tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen, jarkko.merilainen(at)kuopio.fi
Kuopion kaupunki, kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy, lauri.lytsy(at)kuopio.fi