Kuopion taidemuseossa ennätyskevät – kävijämäärä kasvanut huikeat 140 prosenttia

Kuopion taidemuseossa rikotaan jälleen kävijäennätyksiä. Kevään 2024 aikana taidemuseossa on vieraillut Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttelyn päättymiseen 19.5.2024 mennessä jo yli 17 000 museokävijää. Viime vuonna samassa ajassa kävijöitä oli runsas 7 000, mikä tarkoittaa merkittävää 140 prosentin kasvua.

Kasvu heijastelee museon käynnissä olevaa strategista uudelleensuuntautumista, onnistunutta ohjelmatarjontaa ja houkuttelevia näyttelyitä, jotka ovat herättäneet laajaa kiinnostusta niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Taidemuseon johtaja Anna Vilkuna riemuitsee tuloksesta.

– Kävijämäärät näyttävät, että tähänastinen muutostyömme on tuottanut tulosta. Olemme tosi tyytyväisiä – katseemme on tulevaisuudessa.

Myös museovieraat ovat panneet merkille taidemuseon muutostyöt, ja uusi lähestymistapa on saanut laajalti kiitosta. Erityisesti museon asiakaspalvelun laatu ja museon tunnelma ovat saaneet positiivista palautetta. Lisäksi yleisöä on ilahduttanut uudenlainen ja rohkea näyttelysuunnittelu sekä näyttelyiden monipuolisuus.

Kuopion taidemuseossa vaihdetaan parhaillaan uutta näyttelyä. Kesän 2024 ajan esillä on huhtikuun loppupuolella auennut Sauma – Muoti taiteessa, taide muodissa, sekä 7. kesäkuuta aukeava keramiikkataiteen näyttely Paratiisi – Collection Kakkonen & Marianne Huotari, Ninni Luhtasaari, Pekka Paikkari ja Armi Teva.