Isän kanssa viettämään Juho Rissanen -päivää Kuopion kaupungin museoihin!

Isänpäivänä kannattaa kopata perhe kainaloon ja tulla seikkailemaan Juho Rissasen juhlavuoden kunniaksi esillä oleviin näyttelyihin ja toimintaan. Isien, ukkien ja vaarien sunnuntaisen juhlapäivän kunniaksi pääsevät kaikki isät ja isäksi itsensä tuntevat maksutta museoihin. Museot ovat aina ilmaisia myös kaikille alle 18-vuotiaille. 

Näyttelykierroksen voi aloittaa Kuopion korttelimuseolta, jossa näyttely Juho Rissanen meillä ja maailmalla kuvaa taiteilijan lapsuuden vaiheita ja sen aikaista Kuopiota. Rissasen lapsuuden tarinoiden ja sattumusten värittämään aikaan voi kurkistaa vaikka pelaamalla lattiapeliä, jossa tutustutaan Rissasen lapsena tekemiin hanttihommiin ja arvuutellaan niihin liittyviä esineitä. 

Korttelimuseon jälkeen suosittelemme viemään isän minilomalle Miami Beachin lämpöön Kuopion taidemuseolle, jossa pääsee ottamaan koko perheen voimin selfieitä aurinkorannalla. Taidemuseon näyttelyssä tutustutaan Juho Rissaseen taiteilijana, sekä tietenkin hänen teoksiinsa, esimerkiksi savolaisten omaan Mona Lisaan, Hauta-Heikin mummoon. 

Isänpäivän museokierros kannattaa kiepauttaa Kuopion museon ja Kahvila Kantin voileipäbuffetin kautta. Kahvilan erikoiskattauksiin on pöytävaraukset. Kuopion museon uudistettujen, koko perheelle sopivien perusnäyttelyiden lisäksi on ihasteltavana maailman hienoimpia luontovalokuvia Lontoon Natural History Museumin tuottamassa Wildlife Photographer of the Year -näyttelyssä. Montako eläinmaailman isää löydät näyttelyistä?  

Katso lisää: Isänpäivänä isät maksutta museoon! – Kuopion museot