Taidemaalari Juho Rissanen herää henkiin Kuopion kaupunginteatterin ensi-illassa la 28.10.2023

Kuopion kaupunginteatterilla nähdään ensi-illassa lauantaina 28.10. klo 18 Maalari – Juho Rissanen. Esitys kertoo helposti lähestyttävästi kuopiolaislähtöisen taidemaalarin uskomattoman tarinan.

Näytelmä kuvaa ajanjakson, joka sijoittuu 1900-luvun alun Nilsiään. Taidemaalari Juho Rissaselta on tilattu uuteen kirkkoon alttaritaulu, mutta malleja tauluun ei niin vain löydy. Pienessä pitäjässä on kyläläisten kirjava joukko, ja yhtäkkiä maailmankansalainen Rissanen onkin törmäyskurssilla omien heimolaistensa kanssa. Ihmissuhdekiemuroiltakaan ei vältytä.
Näytelmä päästää katsojan ainutlaatuisen lähelle Juho Rissasen leppoisaa persoonaa, ja sitä tapaa, miten hänelle oli ominaista suhtautua elämään ja kokea maailmaa.

Kantaesitys Maalari – Juho Rissanen nähdään ensimmäistä kertaa näyttämöllä. Näytelmän on käsikirjoittanut Antti Heikkinen ja teoksen ohjaa Taava Hakala. Pääroolissa mestaroi Kuopion kaupunginteatterin näyttelijä Ilkka Pentti.

Tänä vuonna taidemaalari Juho Rissasen syntymästä tulee 150 vuotta. Kuopion kaupunginteatteri on rakentanut juhlavuoden ohjelmaa yhdessä Kuopion taidemuseon ja Kuopion korttelimuseon kanssa.

Lisätietoja: Kuopion kaupunginteatteri – Maalari – Juho Rissanen