Kirjakantti 13.-18.11.2023 teemalla Suo rauha

kolme ihmistä haastattelutilanteessa

Perinteikäs kirjallisuustapahtuma Kirjakantti järjestetään 20. juhlavuotenaan teemalla Suo rauha. Korkeatasoinen ohjelma on aiempia vuosia laajempi ja tapahtuma kestääkin koko viikon maanantaista lauantaihin tarjoten monipuolista ja korkeatasoista ohjelmaa kaikenlaiselle yleisölle. Tapahtumaviikolla on mukana lähes 50 esiintyjää ja tapahtumia järjestetään Kuopiossa, Iisalmessa ja verkossa.

– Uutuutena on yhteistyö kansainvälisten luontodokumenttielokuvien ja tekijöiden sekä vuoden aikana maaseutualueilla järjestettävien sanataide ja kirjallisuustyöpajojen kanssa. Ohjelmasta nousevat esiin muun muassa luontosuhde sekä turvallisuuteen ja rauhaan liittyvät teemat, taiteellinen johtaja Sari Siltavuori kertoo.

Perinteiseen tapaan yleisö pääsee nauttimaan kirjailijahaastatteluista ja tapahtumista, seminaareista, kirjallisuusklubeista ja työpajoista. Lisäksi kaupunginkirjastolla järjestetään lapsiperheille suunnattu Kirja Astuu Ulos Kansistaan (KAUK) elämystila sekä juhlanäyttely. Juhlaviikon aikana julkistetaan myös tämän vuoden Savonia palkintoehdokkaat. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Viikon aikana kirjailijavieraina nähdään muun muassa Janne Saarikivi, Maria Turtschaninoff, Jenni Räinä, Karoliina Niskanen, Pauliina Kainulainen ja Johanna Venho.

Lisätietoja Kirjakantti