Esteettömyyden yleissuunnitelmaluonnos nähtävillä – luonnosta esitellään myös yleisötilaisuuksissa

Kuopion kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt 13. syyskuuta kokouksessaan Esteettömyyden yleissuunnitelmaluonnoksen nähtäville. Suunnitelmaluonnos on julkisesti nähtävillä 21.9.– 6.10.2023 valtuustotalon asiakaspalvelussa, osoitteessa Suokatu 42, sekä verkkosivuillamme.

Yleissuunnitelmaluonnoksesta on mahdollista jättää mielipide. Mielipiteet tulee toimittaa nähtävilläoloaikana joko postitse osoitteella: Kuopion kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue, kunnallistekninen suunnittelu, PL 1097, 70111 Kuopio tai sähköpostilla osoitteeseen katusuunnittelu(at)kuopio.fi.

Esteettömyyden yleissuunnitelman tavoitteena on edistää kävely-ympäristöjen liikenneturvallisuutta parantamalla niiden esteettömyyttä. Luonnokseen on määritetty jalankulun laatureitit keskustaan, Leväselle, Männistöön, Petoselle ja Puijonlaaksoon sekä Juankoskelle, Karttulaan, Maaningalle, Nilsiään, Riistavedelle ja Vehmersalmelle. Reittien määrittämisessä on ollut painopisteenä alueet, joissa liikkuu iäkkäitä tai liikkumis- ja toimintaesteisiä henkilöitä tavallista enemmän.

Laatureitit on määritetty tarvelähtöisesti. Tavoitteena on, että arjen palvelut olisivat jatkossa nykyistä saavutettavampia ja jokaiselle alueelle olisi puisto tai lähivirkistysalue, mikä olisi paremmin esteettömästi saavutettavissa. Reittejä on osoitettu myös alueille, mitkä eivät ole kaupungin hallinnassa, minkä vuoksi niiden toteuttaminen edellyttää jatkoneuvotteluja. Luonnokseen on määritetty eri rakenteiden ja kunnossapidon laatukriteerit. Reittien ja kriteeristöjen määritykset on tehty asiantuntija-arvioiden, laajan vuorovaikutusprosessin ja esteettömyyskartoituksien perusteella.

Yleissuunnitelmaluonnosta esitellään kaikille avoimissa yleisötilaisuuksissa:

  • Vehmersalmi: ke 27.9. klo 9–10, asukastila (Satamarannantie 1)
  • Maaninka: ke 27.9. klo 12.30–13.30, Maaninkatalo (Maaningantie 32)
  • Karttula: to 28.9. klo 9–10, virastotalon ent. valtuustosali (Kissakuusentie 6)
  • keskusta, Levänen, Männistö, Petonen ja Puijonlaakso: to 28.9. klo 12–13, pääkirjaston Kohtaamo, (Maaherrankatu 12)
  • Riistavesi: to 28.9. klo 14.30–15.30, kirjasto (Koulutie 12 B)
  • Juankoski: pe 29.9. klo 10–11, virastotalo (Juankoskentie 13)
  • Nilsiä: pe 29.9. klo 13–14, asukastila (Nilsiäntie 78)

Lue lisää Esteettömyyden yleissuunnitelmasta verkkosivuiltamme.