Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskuksen yleissuunnitelmaa päivitetään – kuntalaisille yleisötilaisuus

Kaupunkiympäristön viher- ja virkistysaluesuunnittelu laatii tulevan syksyn ja ensi kevään aikana Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskuksen päivitetyn yleissuunnitelmaluonnoksen. Päivitettävän ja hyväksytyn yleissuunnitelman perusteella haetaan ampuma- ja moottoriratakeskukselle uutta ympäristölupaa. Lisäksi yleissuunnitelman perusteella määritetään tuleville vuosille alueen yksityiskohtaisen toteutussuunnittelun, investointien ja rakentamisen tarpeita.

Suunnittelutyön lähtökohtana on aikaisemmin alueelle laadittu ja vuonna 2004 hyväksytty yleissuunnitelma, rakennetut ampuma- ja moottoriradat sekä näiden kehitystarpeet.

Heinjoella hyödynnetään olemassa olevia ampuma- ja moottoriratoja osana päivitettävää alueen yleissuunnitelmaa. Päivitettävällä yleissuunnitelmalla monipuolistetaan nykyisten ratojen käyttöä sekä parannetaan uusilla radoilla urheilukeskuksen harjoittelu- ja kilpailuolosuhteita. Lisäksi parannetaan mm. alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä, esteettömyyttä, maisemointia, vesihuoltoa, melun ja hulevesien hallintaa sekä rakentamisen kiertotaloutta.

Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus sijaitsee Kuopion Hiltulanlahdessa, noin 12 kilometriä Kuopion keskustasta lounaaseen, Savonradan ja Vitostien (nykyisen maantien 553) välisellä alueella.

Yleisötilaisuus suunnittelutyön esittelemiseksi

Suunnittelutyön lähtökohtia ja vaiheistusta esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa Hiltulanlahden koululla keskiviikkona 20.9.2023 klo 18.00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Yleissuunnitelmaluonnos nähtäville

Yleissuunnitelmaluonnos on tarkoitus asettaa nähtäville keväällä 2024, jolloin pidetään suunnitelmaluonnoksen esittelemiseksi toinen kaikille avoin yleisötilaisuus.

Nähtäville asettamisesta ilmoitetaan suunnitelma-alueeseen rajautuville kiinteistöille erikseen kirjeitse ja keskeisille sidosryhmille sähköpostitse.

Lisäksi asiasta ilmoitetaan Viikkosavon kuulutuspalstalla ja kaupungin verkkosivuilla kunnalliset ilmoitukset -osiossa.

Lisätietoja:
Ville-Veikko Pääkkönen, suunnitteluinsinööri, Kuopion kaupunki, 044 718 5312, ville-veikko.paakkonen(at)kuopio.fi
Jari Eskelinen, rakennuttajapäällikkö, Kuopion kaupunki, 044 718 5560, jari.eskelinen(at)kuopio.fi