Hyvinvoinnin päiväkahveilla syvennytään fyysiseen aktiivisuuteen, kouluterveyskyselyyn ja vapaaehtoistoimintaan

henkilöiden kädet pitävät kiinni, pöydällä on kaksi kahvikuppia

Kuopion kaupunki järjestää vuorovaikutteisia Hyvinvoinnin päiväkahveja kuusi kertaa vuodessa. Virtuaalisilla päiväkahveilla jaetaan ajankohtaista tietoa hyvinvoinnin edistämisen eri näkökulmista ja keskustellaan teemaan liittyen. Syksyn 2023 Hyvinvoinnin päiväkahvien monipuolinen ohjelma on nyt julkaistu.

”Hyvinvoinnin päiväkahveilla vastataan esille nousseeseen tarpeeseen tuoda yhteen ajankohtaisten hyvinvointiteemojen parissa työskenteleviä ja teemoista kiinnostuneita henkilöitä”, kertoo hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen, Kuopion kaupungilta.

Ensimmäisillä päiväkahveilla syyskuussa vierailee TtT Virpi Kuvaja-Köllner ja palvelukoordinaattori Salla Lommi syventyen arjen fyysisen aktiivisuuden edistämisen keinoihin. Lokakuussa Kuopion kaupungin hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen vie osallistujat kattavan Kouluterveyskyselyn tulosten pariin. Marraskuussa projektipäällikkö Mari Tähjä sekä viestintäkoordinaattori Anyara G. Wise johdattavat kahvittelijat vapaaehtoistoiminnan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Mukana tällöin myös Kuopion kaupungin yhteisökoordinaattori Heidi Kotikumpu.

”Kuopion valikkoryhmä tuo yhteen alueen vapaaehtoistoimijoita ja ryhmään toivotetaan tervetulleeksi myös liikunnan ja kulttuurin toimijat”, toteaa yhteisökoordinaattori Heidi Kotikumpu.

Hyvinvoinnin päiväkahveja tarjoillaan maksutta kaikille hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille ja erityisesti Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen asiantuntijoille, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, päättäjille, turvallisuustoimijoille sekä järjestö- ja seuratoimijoille.

Lisätietoa ja osallistumislinkit Kuopion kaupungin verkkosivuilta www.kuopio.fi/hyvinvoinnin-paivakahvit

28.9.2023 klo 13-14: Keinoja arjen fyysisen aktiivisuuden edistämiseen
Päiväkahveilla TtT Virpi Kuvaja-Köllner kertoo väitöskirjassaan tehdyistä havainnoista arjen fyysisen aktiivisuuden edistämisessä. Lisäksi Salla Lommi, Savonian Wellness Centerin palvelukoordinaattori kertoo oppilaitosten kanssa tehtävän yhteistyön mahdollisuuksista liikkumisen edistämisessä.

26.10.2023 klo 13-14: Katsaus kuopiolaisten lasten ja nuorten hyvinvointiin – tuloksia Kouluterveyskyselystä
Tule kuulemaan tuoretta tietoa kuopiolaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista, terveydestä, koulunkäynnistä ja opiskelusta, osallisuudesta sekä avun saamisesta ja palveluista. Kouluterveyskyselyn on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos keväällä 2023. Kouluterveyskyselyn tuloksia esittelee Kuopion kaupungin hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen.

30.11.2023 klo 13-14: Vapaaehtoistoiminta nyt ja tulevaisuudessa
Mitä vapaaehtoistoiminta voisi olla Kuopiossa? Onko vapaaehtoistoiminta muuttumassa tulevaisuudessa? Näitä kysymyksiä pohditaan päiväkahveilla. Päiväkahveilla ovat mukana Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeesta tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö Mari Tähjä ja viestintäkoordinaattori Anyara G. Wise sekä Kuopion kaupungin yhteisökoordinaattori Heidi Kotikumpu.