Kuopiosta löytyy 163 sydäniskuria – voit paikantaa ne 112 Suomi -sovelluksesta tai defi.fi-verkkopalvelusta

Kun sydän pysähtyy, on kiire auttaa.

Ensimmäisenä paikalla olevan henkilön rooli on elintärkeä, sillä ensimmäiset 5 minuuttia ovat kaikkein kriittisimmät selviytymisen kannalta. Kun elvytys ja sydäniskurin käyttö aloitetaan viiden minuutin sisällä, mahdollisuudet selviytyä ovat moninkertaiset. Koska paikalle hälytetty ensihoito on usein paikalla vasta useiden minuuttien kuluttua, on tärkeää, että jokainen osaa toimia sydänpysähdystilanteessa nopeasti.

Tärkeintä on ensin soittaa hätänumeroon 112, aloittaa hätäkeskuksen neuvoin paineluelvytys ja kehottaa jonkun paikallaolijoista hakemaan sydäniskuri paikalle ja käyttää sitä.

Kuopiossa on tällä hetkellä 163 sydäniskuria, jotka on rekisteröity sydäniskurien rekisteröinti- ja paikannuspalveluun defi.fi:hin. Hätätilanteessa lähimmän sydäniskurin paikantaa defi.fi:stä tai 112 Suomi -sovelluksesta. Tiedätkö sinä, missä oman elinympäristösi lähimmät sydäniskurit sijaitsevat?

Tarkista edellä mainituista lähteistä, missä oman arkiympäristösi sydäniskurit sijaitsevat sekä kertaa elvytysohjeet ja tutustu sydäniskurin käyttöön Sydänliiton verkkosivuilla: https://sydan.fi/sydaniskuri

Tehdään yhdessä Kuopiosta sydänturvallisempi kunta ja parannetaan sijoitustamme kuntien sydänturvallisuutta mittaavassa Sydänturvallinen Suomi -palvelussa.

https://sydanturvallinensuomi.sydan.fi/


Teksti: Sydänliitto