Savilahden Voltti-urakka on valmistunut

Kuvassa liikenneväyliä ja liikennemerkkejä autoilijoilla ja pyöräilijöille. Urbaani näkymä katualueelta.

Urakka on käsittänyt Savilahdentien välillä Sarastuskaari – Valtatie 5 rampit ja Volttikadun välillä Savilahdentie – Väliköntie.

Voltti -urakka alkoi helmikuussa 2022. Reilut 3 miljoonaa euroa maksanut kadunsaneeraushanke sillanrakennustöineen on valmistunut. Hankkeen päätoteuttajana toimi Oteran Oy.

Voltti -urakka on sisältänyt Savilahdentien eteläosan saneerauksen. Urakkaan on sisältynyt mm. alikulun rakentaminen Volttikadun liittymän alueelle ja runsaasti saneerattavaa kunnallistekniikkaa. Hanke on parantanut erityisesti alueen joukkoliikenteen, jalankulun- ja pyöräilyn yhteyksiä.

Uuden rakennetun alikulun läheisyydessä on sijainnut aikoinaan Porttimäen vanha yhdyskuntajätteen kaatopaikka, jonka vuoksi hankkeen maarakennustöiden yhteydessä on tehty maaperän puhdistustoimenpiteitä haitta-aineiden ja jätteiden poistamiseksi.

Voltti -urakan töitä myös yhteensovitettiin Fingrid Oyj:n voimajohtourakan kanssa, joka toteutettiin Savilahdessa kesäkaudella 2022.

Erityisenä haasteena rakentamisen aikana on ollut suuret liikennemäärät, sillä Savilahdentie – Volttikatu risteys on liikennemääriltään yksi Kuopion vilkkaimpia risteyksiä.

Lisätietoja:


Kuopion kaupunki

Rakennuttaja Matias Enäsuo, puh. 044 718 5724

matias.enasuo@kuopio.fi