Vieraslajien torjuntatalkoita heinä-elokuussa

Heinä-elokuussa Kuopiossa järjestetään kaikille avoimia vieraslajien torjuntatalkoita eri puolilla kaupunkia. Talkoiden avulla vaalitaan luonnon monimuotoisuutta ja kitketään haitallista vieraslajia, jättipalsamia.

Jättipalsamikasvustoja kitketään Neulalammen ympäristössä, Halmejoen lehdossa, Rypysuon Lillukkapuistossa, Puijolla Ylä-Antikkalassa, Päivärannassa ja Julkulan rannassa.

Talkoiden aikataulu

  • Ti 11.7. klo 11-13 Neulalammen ympäristössä
  • To 13.7. klo 15-20 Halmejoen lehdossa
  • Ti 18.7. klo 9-19 Puijon Ylä-Antikkalassa
  • To 20.7. klo 10-13 Lillukkapuistossa
  • Ma 24.7. klo 17-20 Päivärannassa
  • Ke 26.7. klo 10-13 Julkulan rannassa
  • Ke 2.8. klo 17-20 Neulalammen ympäristössä

Talkoissa voi olla mukana sen aikaa, kun itse haluaa ja niihin on hyvä ottaa mukaan oma vesipullo, hanskat ja kumisaappaat.
Haitallisia vieraslajeja torjumalla ehkäistään niiden leviäminen ja isojen massakasvustojen muodostuminen. Isot tiheät kasvustot tukahduttavat alleen muun kasvillisuuden ja vievät tilaa alkuperäiseltä kasvillisuudelta, heikentävät kasvilajiston monimuotoisuutta, uhkaavat uhanalaisia ja taantuvia kasvilajeja ja kilpailevat pölyttäjistä alkuperäisen kasvillisuuden kanssa. Isot vieraslajikasvustot myös heikentävät alueiden virkistyskäyttöä tai voivat estää sen kokonaan. Kuopion kaupunki torjuu maa-alueillaan haitallisista kasvilajeista erityisesti jättiputkea, jättipalsamia ja kurtturuusua.

Talkoot järjestää Kuopion kaupungin alueelliset ympäristönsuojelupalvelut yhteistyössä VieKas-LIFE-hankkeen kanssa. Tapahtumien lisätiedot ja aloituspaikat löytyvät verkkosivuiltamme.

Mahdollisuus osallistua myös soolotalkoisiin

Jättipalsamia voi kitkeä Kuopiossa myös soolotalkoissa Maljalammen ja Litmasenlammen ympäristössä. Soolotalkookohteessa kitketään jättipalsamia itselleen parhaiten sopivana aikana. Kohteissa on opasteet ja ohjeet kasvien kitkentään. Kitketyt kasvit voit läjittää maahan pieniin kasoihin. Lue lisää soolotalkoista.

Lisätietoja talkoista antaa:
Anniina Le Tortorec, ympäristönsuojelusuunnittelija, Kuopion kaupunki, 044 718 2143
Pirjo Paldanius, aluekoordinaattori, VieKas-LIFE, Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri, 040 848 2869

Lue myös: Kuopiossa torjutaan jättipalsamia mobiilipelin avulla