Uudelle tapahtumapaikalle siirtynyt Taidetori järjestetään 5.-9.7.2023

Lapsi maalaa eri väreillä puiselle alustalle.

Koko perheen kulttuurifestivaali Taidetori järjestetään Kuopiossa jo 14. kerran 5.-9.7.2023. Tällä kertaa festivaali siirtyy Kuopionlahden kentälle, mikä tarjoaa mitä parhaimman alueen koko perheen kesäfestarin järjestämiselle: torin kupeessa ja Kallaveden rannalla.

Taidetori haluaa huomioida tapahtumassa erityisesti lapset. Koko tapahtuman takana on ajatus siitä, että kaikki voivat päästä asuinpaikasta riippumatta kokeilemaan taiteen tekemistä. Tekemiseen tarvitaan taitoa ja taide rakentuu tekemällä. Sitä pääsevät Taidetorilla kaikki tekemään ja kokemaan.

Alueella on työpajoja, joissa tehdään mm. hyönteishotelli, maalataan, nikkaroidaan tai askarrellaan avaimenperät. Kuopionlahden kentälle rakentuu 500-hengen teltta, jossa nähdään Emma -palkittu lastenorkesteri Megasakki keskiviikkona 5.7. klo 13.00, joka päivä Saarni Sirkuksen 50/50 -esitys kansainvälisine esiintyjineen, sekä Herra Hajamielen liikenneturvan kanssa toteutettava konsertti torstaina 6.7. klo 11, 14 ja 15. Lisäksi osallistujat pääsevät joka päivä itse kokeilemaan työpajoissa sirkusta. Lauantaina 8.7. klo 16 Taidetorilla tavataan tubettaja ja sirkustaiteilija TINKE.

Lastenorkesteri Megasakki esiintyy keskiviikkona. Kuva: Jetro Sarín

Saarni Sirkusta johtaa rovaniemeläinen, Yrittäjäkassan vuoden 2022 Uhkarohkein yrittäjä -kisan voittanut Aarni Pahajoki. Hän on sekä toimitusjohtaja ja sirkustaiteilija, joka korona-aikana osti teltan ulkomailta ja päätti työllistää kaikki kollegat sirkuskiertueella. Saarni Sirkus on tullut tunnetuksi siitä, että se tarjoaa yleisölle aivan erityisen sirkuskokemuksen. Sirkusteltassa tarinallinen esitys koostuu sirkuksen, tanssin, teatterin ja musiikin yhdistelmästä ja tuo modernin sirkuksen perinteiseen sirkustelttaan. Ja kuten myös aiemmin, Saarni Sirkuksessa ei nähdä eläimiä tai perinteisiä pellejä.

Tämän vuoden kiertueella on mukana kahdeksan sirkusartistia Suomesta, Etiopiasta ja Meksikosta, tarjoavat upeita esityksiä ja taianomaisia hetkiä koko perheelle! Mukana ovat Enni Kastari, Ashu Dejene, Marjukka Mykkänen, Pihla Aarnisalo, Sharon, Jan Lintunen, Minka Leskinen ja tietysti Saarni Sirkuksen perustaja Aarni Pahajoki.

Tutustu Taidetorin päiväkohtaiseen ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilta: https://taidetori.com/