Matkustajasataman aallonmurtajan pysäköintijärjestelyihin tarkennuksia

Kuopion matkustajasataman aallonmurtajan valmistuttua ja palveluiden lisääntyessä on kevään aikana mielenkiinto aluetta kohden lisääntynyt ja keskustelut alueen pysäköinnistä on lisääntynyt.

Aallonmurtaja kuuluu pysäköintikieltoalueeseen, jossa sallitut pysäköintipaikat on liikennemerkein osoitettu. Aallonmurtajalla on 20 kpl pysäköintipaikkoja veneilijöille ja alueella vierailijoille. Näiden paikkojen aikarajoitus muutetaan 60 minuuttiin. Aikarajoituksen muutos tehdään noin viikon kuluessa. Tämän lisäksi aallonmurtajalla on 2 kpl liikuntaesteisten pysäköintipaikkoja. Pysäköintikieltoalue on voimassa myös aallonmurtajan päässä olevalla tapahtuma-aukiolla, joten tapahtuma-aukiolla pysäköinti on kielletty.

Tapahtuma-aukiolla voidaan sallia pysäköinti ainoastaan tarvittaessa talvikaudella yhteisesti kaupungin ja vuokraoikeuden haltijan keskustan kehittämisyhdistyksen kesken sovittavalla laajuudella. Talvikauden ajaksi sallitut pysäköintipaikat tullaan merkitsemään erillisillä liikennemerkeillä. Aallonmurtajan ja matkustajasataman aluetta palvelevat makasiinirakennuksien luona oleva pysäköintialueet, jossa on runsaasti pysäköintipaikkoja. Pysäköinninvalvonta suorittaa valvontaa pysäköinnin osalta ja virheellisestä pysäköinnistä voidaan kirjata pysäköintivirhemaksu.