Kaupunkiympäristön palvelualueen kaupunkisuunnittelujohtaja ja muita nimityksiä

Kaupunkiympäristön palvelualueen kaupunkisuunnittelujohtajaksi on valittu arkkitehti Ilkka Laine. Hän siirtyy tehtävään Vantaan asemakaavapäällikön virasta. Kuopion kaupunkisuunnittelujohtajana hän aloittanee 14.8.2023.

Kaupunkitekniikan rakennuttajapäällikkönä aloittaa Jari Eskelinen 17.7.2023. Hän siirtyy virkaan rakentamispäällikön paikalta Mestar Kuopio Oy:ltä.

Uudeksi asemakaavapäälliköksi kaupunkisuunnittelupalveluihin on nimetty Annika Korhonen. Tammikuusta asti avointa virkaa asemakaavapäällikkönä hoitanut Annika Korhonen jatkaa virassa, eikä häneen sovelleta enää puolen vuoden koeaikaa.

Kaupunkisuunnittelupalveluissa asuminen ja palveluverkosto -yksikössä kehittämispäällikkönä jatkaa entinen asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen, joka on hoitanut tehtävää maaliskuusta.

Samaan aikaan maaliskuussa tehdyssä organisaatiomuutoksessa kaupunkitekniikan palvelut sisältää rakennuttamispalveluiden ja kunnossapitopalveluiden lisäksi kunnallisteknisen suunnittelun.

Kaupunkiympäristön palvelualueen vastuuhenkilöiden virkanimikkeet löytyvät Kuopio.fi -verkkosivulta . Yhteystiedot löytyvät myös yhteystietohaun kautta.

Kaupunkiympäristön palvelualue vastaa kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja hallinnasta sekä käyttökelpoisena pitämisestä. Se vastaa myös kaupungin maa- ja vesiomaisuuden hallinnasta sekä asumisen edistämisestä.

Palvelualue vastaa ympäristön terveellisyydestä, turvallisuudesta ja luonnon monimuotoisuudesta sekä ympäristönsuojelun, ympäristöterveydenhuollon, rakennusvalvonnan ja kiinteistönmuodostuksen viranomaistehtävistä.

Palvelualue vastaa myös kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta, jätehuollon ja vesihuollon viranomais- ja järjestämistehtävistä sekä kaupungin paikkatietopalveluista ja joukkoliikenteestä.

Palvelualuetta johtaa apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen.