Kuopion lukioiden opiskelijavalinnat ovat valmistuneet

Kuopion lukioiden opiskelijavalinta 2023 on tehty ja lukioiden keskiarvorajat selvillä. Kuopion lukioihin valitut opiskelijat saavat tiedon opiskelupaikasta sähköpostitse tai kirjeitse sen mukaan, minkä ovat valinneet tiedotustavaksi Opintopolussa. Tulokset on julkaistu tänään 15.6.2023. Emme julkaise valintatietoja netissä emmekä koulujen tai kouluviraston ovilla. Tämä käytäntö on yhtenevä ammatillisen koulutuksen kanssa ja on uuden tietoturvalain mukainen.

Alin hyväksytty lukuaineiden keskiarvo tänä vuonna oli 7,00 ja korkein hyväksytty lukuaineiden keskiarvo 8,75. Vapaaksi jääneet opiskelupaikat Juankosken lukiossa, Nilsiän lukiossa sekä Kuopion Lyseon lukiossa ovat jatkuvassa haussa 16.-28.6.2023 Opintopolussa.

Toisen asteen koulutukseen valmistava koulutus (TUVA) alkaa Kuopion aikuislukiossa Puistokoululla 14.8.2023. Opiskelijoita on valittu 31 ja vapaita opiskelupaikkoja on vielä 19. Jatkuva haku Kuopion kaupungin TUVA-koulutukseen alkaa kevään yhteishaun tulosten saavuttua 16.6.2023. Haku tapahtuu Opintopolussa (Kuopion kaupungin TUVA – Jatkuva haku 2023–2024). Kuopion aikuislukion kotisivuilla kuopionaikuislukio.onedu.fi/web/ on myös suora linkki hakulomakkeeseen.

Kuopion kaupungissa on kuusi päivälukiota ja aikuislukio. Kuopion lukioilla on yhteinen opintotarjotin, joka mahdollistaa opiskelijalle kaikkien kaupungin lukioiden opintotarjonnan hyödyntämisen.

• Lisätietoa Kuopion lukiokoulutuksesta haelukioon.fi
• Lisätietoa jatkuvasta hausta opintopolku.fi