Kuopio Tanssii ja Soi käynnistyi aurinkoisessa säässä

Esityksissä nähtiin värikkäitä asuja.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin avajaisia vietettiin torilla keskiviikkona. Monipuolisen avajaisohjelman lisäksi myös lämmin ilma houkutteli torille paljon väkeä nauttimaan tunnelmasta.

Aluksi Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku toivotti kaikki tervetulleiksi.

– Tanssi avaa ovia eri kulttuureihin, ajatuksiin, mahdollisiin ja mahdottomiinkin maailmoihin ja näkyihin, joita emme itse välttämättä olisi osanneet kuvitella, Lehtopolku kuvaili puheessaan.

Avajaispuhe kuultiin Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajalta Aleksi Eskeliseltä. Puheessaan Eskelinen puhui tanssin merkityksestä läpi ihmisen elämän ja kiitti kaikkia festivaalin järjestäjiä.

– Nyt on aika elon, ilon ja hyvän olon, annetaan sen näkyä. Kutsutaan kaikki osallistumaan ja riemuitsemaan yhdessä, koska tanssi kuuluu kaikille. Sitähän seuraava viikko meille tarjoilee: kaikkea muuta, kunhan ei vain nukkuvaa, puolikuollutta elämää, Eskelinen päätti puheensa.

Katja Mononen ja Emma Kainulainen johdattivat yleisön pyörätuolitanssin pariin. Yleisöä oli saapunut paikalle runsaasti.

Avajaisissa saatiin nauttia useasta tanssiesityksestä laidasta laitaan. Esitykset käynnistyivät rytmikkäästi Jyväskylän Gradian produktioryhmien Hallan ja Solidin johdolla. Avajaispuheen jälkeen nähtiin Minna-Maaria Antikaisen vaikuttava sooloesitys.

Katja Mononen ja Emma Kainulainen johdattivat yleisön myös pyörätuolitanssin pariin. Kansainvälisen tuulahduksen avajaisiin toi Kroatian Artistic Dance School ’Silvija Hercigonan’ tanssiryhmä. Viimeisenä tanssiesityksenä lavan otti haltuun värikäs ja vauhdikas Kuopion SalsaStudion salsatanssiryhmä.

Avajaiset päättyivät Sakari Kuosmasen ja Kalle Pakarisen musiikkiesityksiin.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali tarjoaa tulevien päivien aikana monenlaista ohjelmaa niin maksullisena kuin maksuttomanakin. Uutena tulokkaana torilla nähdään myös tanssiteltta, jossa järjestetään muun muassa taiteilijatapaamisia, päivätansseja sekä bileitä ja discoja. Lauantaina nähdään perinteikäs tanssikulkue, joka järjestetään tänä vuonna karnevaalitunnelmissa sekä kilpailun muodossa.

Lisätietoja ja festivaalin ohjelmiston löydät osoitteesta: https://www.kuopiodancefestival.fi/