Akrobaattiryhmä Arctic Ensemble saapuu Kuopioon Katusirkuskarnevaalillaan 16.-17.6.

Kesäinen sirkustapahtuma, kuusi sirkustaiteilijaa lavalla ja yleisö edessä.
Ajolähtö-teos, kuva Pekka Rousu.

Suurta suosiota saavuttanut Katusirkuskarnevaali järjestetään Kuopiossa 16.-17.6.2023. Kaksipäiväisessä tapahtumassa nähdään jo 2021 vuodelta tuttu Ajolähtö, sekä Arctic Ensemblen kaksi muuta tuotantoa Tuuliajolla ja Dish Soap Opera! Esitysten yhteydessä järjestetään kaikille avoimia sirkustyöpajoja, jotka järjestää Kuopion Sirkus.

Tapahtuma on erityislaatuinen yhdistelmä rentoa tunnelmaa ja maailmalla kiertäneitä, taiteellisesti korkealaatuisia esityksiä. Tapahtumapaikkana toimii Kuopion sataman aallonmurtajan tapahtuma-alue. Kaikki tapahtuman esitykset sopivat mainiosti kaiken ikäisille katsojille. Tapahtumalla on säävaraus.

Arctic Ensemble

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka perustettiin vuonna 2018. Monitaitoisen ryhmän maailmanvalloitusta on siivittänyt heidän kylmänverinen akrobaattinen osaamisensa ja lämmin, tarttuva ryhmähenkensä. Arctic Ensemble on esiintynyt ympäri maailmaa yli 1000 esityksen verran mm. Japanissa, Englannissa, Ranskassa ja Puolassa sekä Suomessa Sirkus Finlandian kiertueella. Vuonna 2022 ryhmä voitti Sveitsissä arvostetuilla sirkusfestivaaleilla Young Star -lastenpalkinnon sekä Cirque du soleilin palkinnon innovatiivisesta taiteellisesta visiosta.  

Arctic Ensemblen perusperiaatteita ovat yhdessä tekeminen, omavaraisuus ryhmänä, suomalaisen osaamisen korostaminen sekä taiteenlajin historian tunnustaminen ja kunnioittaminen.

Esitysaikataulu:

Perjantai

16:00 Tuuliajolla
16:30 Dish Soap Opera
17:15 Sirkustyöpaja
18:30 SPiNSANE
19:00 Ajolähtö

Lauantai

13:00 Dish Soap Opera
13:45 Perjantai-ilta, Petja Päivärinne
14:15 Sirkustyöpaja
15:00 SPiNSANE
16:00 Ajolähtö

Esitykset

Arctic Ensemble – Ajolähtö   

Kesä on alkanut ja samoin kauan odotettu roadtrip! Kaveriporukan matka on hyvässä vauhdissa, kun auto hajoaa keskelle Suomen maaseutua. Lähistöllä ei ole ketään, joten sankariemme on kohdattava arvaamaton Suomen suvi. 

Ajolähtö on vauhdikas, akrobaattinen ja yllätyksellinen esitys, jossa yhdistyvät maailmanluokan sirkustaide ja Suomen kesä kaikessa komeudessaan!

Esityksen kesto: Noin 70 min.

Arctic Ensemble – Tuuliajolla  

Tuuliajolla on purjehdusteemainen sirkuskokonaisuus toiseen tukeutumisesta ja kannattelusta maustettuna humoristisella elämänotteella. Esitys yhdistelee pariakrobatiaa, perch-tasapainoilua ja katuteatteria hyödyntäen tanssillista liikeilmaisua. Tuuliajolla on kiertänyt purjeveneellä Saimaan alueen rantakaupungeissa vuodesta 2021.

Esityksen kesto: Noin 20 min.

Arctic Ensemble – Dish Soap Opera

Dish soap opera on kollaasi kahden sirkusartistin elämästä kuuden neliön asuntoautossa. Teos käsittelee kahden ihmisen yhteiseloa kaikessa merkillisyydessään ja tuo lavalle kasan erilaisia hahmoja, joita syntyy jokapäiväisestä elämästä.

Esityksen kesto: Noin 40 min.  

Petja Päivärinne – Perjantai-ilta (vieraileva esitys)

Parikymppinen opiskelija on viettämässä yksinäistä perjantai-iltaa. Koulukiireiden ja stressin ympäröimänä hän ei ole ehtinyt ajattelemaan, mitä hän omalta elämältään oikeasti haluaa. Lopulta hän havahtuu nykytilanteestaan ja ryhtyy toimiin muuttaakseen elämänsä suunnan. Lopputulos on menevä ja mukaansatempaava jongleerausesitys, poikamies-energialla.

Esityksen kesto: Noin 20 min

SPiNSANE – Kuolemanpyöräesitys (vieraileva esitys)

Spinsane on sirkustaiteilijan oravanpyörä, jossa pyöritään järjettömyyden ympärilla ja järjen rajamailla. Omintakeisella huumorilla ja näyttävällä kuolemanpyöräakrobatialla Spinsane lämmittää kaiken ikäisten mieltä. Kuolemanpyörän pyöriessä jokainen voi hetkeksi unohtaa oman oravanpyöränsä ja keskittyä jännittämään sirkustaiteilijan arkea tai tulla ehkä itse kokeilemaan, jos uskaltaa.

Esityksen kesto: Noin 30 min

Tapahtuman Facebook-tapahtumasivu