Wildlife Photographer of the Year -näyttely avautuu Kuopion museolla 25.4.2023

Tiina Törmänen / Wildlife Photographer of the Year

Lontoon Natural History Museum on järjestänyt Wildlife Photographer of the Year -kilpailun jo 58 kertaa. Se on yksi maailman tunnetuimmista valokuvakilpailuista, johon osallistuu joka vuosi kymmeniä tuhansia valokuvaajia, nuorista lupauksista alan ammattilaisiin. Kilpailun parhaimmisto kootaan vuosittain NHM:n tuottamaksi kansainväliseksi kiertonäyttelyksi, jossa on lähes sata poikkeuksellisen hienoa luontokuvaa. Kuopion museolla näyttely nähdään 25.4.2023-25.2.2024.

Tälläkin kerralla kilpailun parhaimmistoon on valittu myös suomalaisten luontokuvaajien otoksia. Nuorten sarjassa (11–14-vuotiaat) kunniamaininnan on saavuttanut Nooa Mikkolan kuva laulavasta hippiäisestä. Muita palkittuja suomalaiskuvaajia ovat Markus Varesvuo ja Heikki Nikki lintukuviensa ansiosta sekä Tiina Törmänen, jonka kuvassa uivat ahvenet. Sekä Varesvuo että Törmänen pohtivat teoksissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia luontoon.

Karine Aigner / Wildlife Photographer of the Year

Wildlife Photographer of the Year -näyttelyssä perehdytään moniin teemoihin, kuten eläinten käyttäytymiseen, ihmisen ja luonnon vuorovaikutukseen sekä maisemien henkeäsalpaavaan kauneuteen. Tavoitteena on herättää ihmisten kiinnostus ja myötätunto muita eläviä olentoja kohtaan koskettavien valokuvien avulla. Yhteisen planeettamme ja elonkirjon tulevaisuus on meidän käsissämme.

Tiedotustilaisuus Kuopion museossa (Museokatu 1) tiistaina 25.4.2023 klo 10.
Huom! Näyttelytilassa valokuvaaminen on tekijänoikeussyistä kielletty.